Antena 3 Externe Preşedintele Venezuelei i-ar acorda „aproape sigur” azil politic lui Edward Snowden

Preşedintele Venezuelei i-ar acorda „aproape sigur” azil politic lui Edward Snowden

de M.T.    |    27 Iun 2013   •   09:11
Preşedintele Venezuelei i-ar acorda „aproape sigur” azil politic lui Edward Snowden
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Venezuela i-ar acorda „aproape sigur” azil politic lui Edward Snowden, dacă acesta îl va solicita, a declarat preşedintele Nicolas Maduro, potrivit AFP; citată de Agerpres.

„Dacă Edward Snowden ni-l cere, vom reflecta la asta şi este aproape sigur că i-l vom acorda pentru că azilul politic este o instituţie a dreptului umanitar internaţional pentru a proteja persoanele persecutate”, a spus Maduro.

Liderul de la Caracas a amintit, de asemenea, că Ecuadorul a primit o astfel de solicitare, pe care „o va examina”.

Miercuri, Ecuadorul a dezminţit că i-ar fi furnizat un document care să-i permită lui Snowden să călătorească şi a menţinut suspansul asupra cererii sale de azil, subliniind că examinarea acesteia ar putea dura o zi sau câteva luni.

Statele Unite, care au anulat paşaportul lui Snowden şi l-au inculpat pentru spionaj, cer extrădarea lui. Tânărul se află în prezent în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova şi a depus cereri de azil politic în Islanda şi în Ecuador.

Rusia a repetat, miercuri, că nicio ameninţare a SUA nu o va constrânge să-l predea pe Edward Snowden, declarând că el are dreptul să plece din zona de tranzit „oriunde vrea”.

Statele Unite avertizase că refuzul Rusiei de a-l extrăda pe Edward Snowden ar putea avea „inevitabile urmări negative”.


×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close