Antena 3 CNN Externe Oficial rus: Edward Snowden nu a încălcat legislaţia rusă şi poate merge unde doreşte

Oficial rus: Edward Snowden nu a încălcat legislaţia rusă şi poate merge unde doreşte

Oficial rus: Edward Snowden nu a încălcat legislaţia rusă şi poate merge unde doreşte
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
26 Iun 2013   •   22:19

Fostul consultant NSA Edward Snowden, care se află în prezent în zona de tranzit a aeroportului din Moscova, nu a încălcat legile ruseşti şi are dreptul să plece din Rusia unde doreşte, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.
   
"Domnul Snowden nu a încălcat legile ruse, nu a intrat în Rusia, se află în zona de tranzit a aeroportului şi poate pleca unde doreşte", a spus Lavrov.
   
Statele Unite au explicat, marţi, că există o "bază juridică clară" pentru extrădarea lui Edward Snowden, fostul consultant informatic al NSA dat în urmărire de Washington şi aflat în aeroportul din Moscova. "Chiar dacă nu avem un acord de extrădare cu Rusia, există o bază juridică clară pentru extrădarea domnului Snowden", a afirmat, conform AFP, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Caitlin Hayden.
   
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat marţi că Edward Snowden, fostul consultant NSA dat în urmărire de Statele Unite, se află în continuare în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova.

Putin a explicat că între Rusia şi Statele Unite nu există niciun acord de extrădare, subliniind că ar fi bine pentru Snowden să aleagă cât mai repede destinaţia.

Înainte de anunţul făcut de Putin, nu era clar unde se afla Edward Snowden, fostul consultant al NSA aflat la originea dezvăluirilor despre programele Statelor Unite de interceptare a comunicaţiilor.

"Sosirea la Moscova a lui Edward Snowden a fost surprinzătoare în totalitate", a subliniat Vladimir Putin, respingând acuzaţiile Washingtonului.

   

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close