Antena 3 CNN Externe PricewaterhouseCoopers va plăti compensaţii de 750 de lire româncei care a dat compania în judecată

PricewaterhouseCoopers va plăti compensaţii de 750 de lire româncei care a dat compania în judecată

PricewaterhouseCoopers va plăti compensaţii de 750 de lire româncei care a dat compania în judecată
25 Sep 2009   •   11:40

Mihaela Popa, românca ce a dat în judecată cunoscuta companie de control financiar PricewaterhouseCoopers, pentru discriminare rasială şi aluzii sexuale, a primit o compensaţie de 750 de lire sterline, deşi ceruse daune în valoare de 40 de milioane de lire, un record absolut pentru asemenea procese, informează Telegraph.co.uk.

Mihaela Popa, în vârstă de 31 de ani, a susţinut că PwC i-a distrus cariera prin felul în care a fost tratată şi a dat în judecată compania. Ea a precizat că a fost păcălită de un coleg să intre într-un sex shop, motiv pentru care a devenit ţinta unor glume, la locul de muncă. Românca a spus că cei cu care lucra îi spuneau că ?est europenele sunt prostituate? şi o strigau la birou ?Mihaela porno?.

MIhaela Popa a lucrat pentru PWC la Bucureşti, Chicago şi Londra, între 2000 şi 2006. Ea afirmă că, în perioada cât a lucrat la firmă, i s-au dat sarcini sub calificarea ei, iar colegii şi şefii au tratat-o permanent cu aluzii xenofobe şi sexuale. În cele din urmă, ea şi-a dat demisia, suferind de depresie şi anxietate.

Însă tribunalul pentru litigii de muncă din Londra a hotărât că ?remarca rasială a fost făcută o singură dată de şeful ei?, şi asta nu a împiedicat-o pe româncă să obţină, în 2008, o slujbă de 66.000 de lire pe an, la banca Credit Suisse.

Mihaela Popa şi-a mai susţinut cauza la două instanţe inferioare, dar a pierdut procesele. PricewaterhouseCoopers încearcă acum să recupereze de la Mihaela costurile acestui proces, sumă care ar avea şase zerouri, potrivit The Telegraph.

Mihaela Popa a început să lucreze pentru Price Waterhouse Coopers la reprezentanţa din Bucureşti în anul 2000. Ea a ocupat apoi un post de contabil la reprezentanţa din Chicago a firmei, unde a pretins că este supusă discriminării rasiale, înainte de a se transfera la Londra, în septembrie 2004. A demisionat în noiembrie 2006, după mai multe luni în care a suferit de depresie şi anxietate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close