Antena 3 CNN Externe "Zelenski a provocat invazia Rusiei în Ucraina!" | Acuzațiile făcute de prietenul lui Putin în coaliția de guvernare din Italia

"Zelenski a provocat invazia Rusiei în Ucraina!" | Acuzațiile făcute de prietenul lui Putin în coaliția de guvernare din Italia

Volodimir Zelenski l-ar fi "forțat" pe Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

"Zelenski a provocat invazia Rusiei în Ucraina!" | Acuzațiile făcute de prietenul lui Putin în coaliția de guvernare din Italia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2022   •   12:48

Acuzația a fost formulată de liderul partidului Forza Italia, fostul premier Silvio Berlusconi (foto).

Formațiunea lui Berlusconi face parte din coaliția condusă de Giorgia Meloni, care va forma noul cabinet de la Roma.

O înregistrare cu fostul premier a ajuns în presă.

Berlusconi: "A venit Zelenski și s-au triplat atacurile"

"În 2014, la Minsk, se semnează un acord între cele două republici nou constituite din Donbas. Un acord de pace care prevedea ca cele două tabere să nu se atace reciproc. Ucraina nu respectă înțelegerea, iar  după un an începe să atace frontierele celor două republici. Se înregistrează pierderi de militari și 5-6000 de morți.  Vine Zelenski și triplează atacurile", a spus Berlusconi, conform înregistrării.

Presa italiană a semnalat anterior o altă înregistrare audio, în care Berlusconi, ales senator și în vârstă de 86 de ani, afirmă că a reluat relațiile cu liderul de la Kremlin, care i-ar fi trimis, de ziua sa, la finele lui septembrie, 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte "dulce".

Biroul lui Berlusconi a confirmat că înregistrările sunt autentice și că au fost efectuate, în secret, în timpul unei întâlniri a parlamentarilor formațiunii Forza Italia.

Berlusconi a fost prezent la consultările de 11 minute în vederea desemnării noului guvern

Fostul premier, care spune că i-a trimis, la rândul său, lui Vladimir Putin, mai multe sticle de vin italian și o scrisoare la fel de "dulce", l-a numit pe președintele rus "cel dintâi dintre cei cinci prieteni adevărați" ai săi.

Un reprezentant al Forza Italia a încercat să atenueze efectul public al înregistrărilor, afirmând că Berlusconi le-a povestit parlamentarilor săi "un episod petrecut cu mulți ani în urmă".

Silvio Berlusconi a participat, vineri, la consultări cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, în vederea desemnării noului guvern.

Corespondentul Antena 3 CNN în Italia a transmis că aceste consultări au durat doar 11 minute.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close