Antena 3 CNN Externe Vodca lui Putin, "cadou otrăvit" pentru Berlusconi

Vodca lui Putin, "cadou otrăvit" pentru Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, "proaspăt" senator, la 86 de ani, după alegerile legislative desfășurate în septembrie, s-a lăudat recent cu cadoul primit de ziua sa din partea președintelui rus.

Vodca lui Putin, "cadou otrăvit" pentru Berlusconi
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   14:21

Este vorba despre 20 de sticle de vodcă.

"De ziua mea de naștere, (Vladimir Putin) mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte 'dulce'", le-a spus Berlusconi parlamentarilor din formațiunea sa, Forza Italia, conform unei înregistrări audio care a ajuns în presă.

Însă vodca primită de la președintele rus încalcă sancțiunile europene impuse Moscovei după invazia în Ucraina, a precizat, joi, Comisia Europeană, citată de Reuters.

Un pachet de sancțiuni al UE, convenit în aprilie, a extins o interdicție de import pentru mărfurile rusești, inclusiv pentru băuturile spirtoase.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a arătat că nu există excepții pentru cadouri.

Formațiunea lui Berlusconi va face parte din noul guvern italian

Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărui stat membru al UE în parte să pună în aplicare sancțiunile, a menționat oficialul.

Nu se știe, momentan, dacă autoritățile italiene vor lua vreo măsură în cazul lui Berlusconi, adică dacă acesta va rămâne sau nu cu vodca de la Putin.

Fostul prim-ministru italian, al cărui partid va face parte din noul guvern de coaliție, a stârnit controverse după ce a spus că a reluat legătura cu președintele rus şi a făcut recent schimb de "scrisori dulci" cu acesta.

Ca răspuns la recentele comentarii ale lui Berlusconi despre Putin şi războiul din Ucraina, Giorgia Meloni, șefa formațiunii Fratelli d'Italia - care ar urma să conducă viitorul guvern - a declarat că noua sa echipă guvernamentală va fi "pro-NATO şi va face parte pe deplin din Europa sau nu va fi deloc".

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close