Antena 3 CNN Externe Primul deces din cauza virusului West Nile. Cum ne ferim de boală

Primul deces din cauza virusului West Nile. Cum ne ferim de boală

Primul deces din cauza virusului West Nile. Cum ne ferim de boală
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   09:54

Un pensionar în vârstă de 75 de ani dintr-un cartier central al Atenei a murit, după ce a fost infectat cu virusul West Nile, a anunţat joi Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (KEELPNO).

Medicii spun că bărbatul prezenta simptomele infectării cu virusul West Nile, transmis de țânțari, şi a fost internat, informeaă publicația elenă Ekathimerini, în ediția electronică. El a fost diagnosticat cu encefalită dar suferea şi de o altă boală.

Alţi doi locuitori din Atena sunt trataţi de encefalită după ce au contractat virusul West Nile.

Cum se transmite virusul West Nile

West Nile este un virus care se transmite foarte uşor printr-o simplă înţepătură de ţânţar şi care poate declanşa afecţiuni serioase, cea mai de temut fiind meningita. Acesta nu se transmite, însă, şi de la om la om.

În ceea ce priveşte tratamentul, nu există unul specific pentru tratarea virusului West Nile. Medicul face numai tratament simptomatic. Aşadar, cea mai sigură metodă de tratament rămâne prevenţia.

Autorităţile ne recomandă să purtăm haine care să ne acopere corpul, să evităm parcurile sau lacurile şi să punem plase de ţânţari la geamuri. De asemenea, din jurul casei trebuie îndepărtate recipientele cu apă stătută în care se dezvoltă larvele de ţânţari.

×
Subiecte în articol: Grecia atena deces west nile tantari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close