Antena 3 CNN Externe Principalul partid de opoziţie din Grecia are trei zile pentru a forma un nou guvern

Principalul partid de opoziţie din Grecia are trei zile pentru a forma un nou guvern

Principalul partid de opoziţie din Grecia are trei zile pentru a forma un nou guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    22 Aug 2015   •   00:28

Principalul partid de opoziţie din Grecia are trei zile pentru a încerca să formeze un nou guvern. Analiştii sunt însă de părere că va fi nevoie de alegeri anticipate în Parlament, pentru a forma un nou guvern. 

 
După anunţul demisiei premierului Alexis Tsipras, deputaţii Syriza, care se opun măsurilor de austeritate, au anunţat că îşi formează propriul partid. 
 
Liderul partidului conservator Noua Democraţie, Evangelos Meimarakis, s-a întâlnit cu preşedintele Greciei, care îi va oferi un termen de trei zile pentru a încerca să formeze un Guvern.
 
Potrivit experţilor, însă, conservatorii eleni nu au suficient sprijin pentru a forma un Guvern şi cel mai probabil vor avea loc alegeri anticipate pe 20 septembrie.
 
Deputaţii dezertori din Syriza, care s-au opus acordului cu creditorii, anunţă acum că vor să formeze propriul partid. Noul lider va fi fostul ministru al Energiei din guvernul Tsipras, iar 25 de parlamentari au anunţat deja că se vor alătura noii formaţiuni.
 
Din noua formaţiune nu vor face parte preşedintele Palamentului şi fostul ministru de Finanţe, Ianis Varufakis, deşi amândoi s-au opus clar noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.
 
Până la alegeri, Grecia ar urma să fie condusă de un guvern interimar în fruntea căruia se va afla un judecător al Curţii Supreme.

×
Subiecte în articol: Grecia Alexis Tsipras
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close