Antena 3 CNN Externe Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a demisionat

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a demisionat

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a demisionat
de S.T.    |    20 Aug 2015   •   20:50

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat, joi seară, demisia Guvernului pe care îl conduce şi convocarea de alegeri parlamentare, în contextul impasului politic.

"În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului. Simt că am obligaţia morală de a mă prezenta evaluării poporului. Votul poporului va decide dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză", a declarat Alexis Tsipras.

"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord", a subliniat Tsipras.

Grecia a evitat din nou, în ultima clipă, intrarea în incapacitate de plată şi a plătit tranşa din datoria către Banca Centrală Europeană.

Miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat, în urmă cu două zile, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia. Alte 10 miliarde de euro urmează a fi utilizate pentru susţinerea băncilor elene aflate în dificultate. 

Scenariul unui scrutin anticipat a mai fost evocat la Atena ca unică rezolvare a divergenţelor apărute în partidul de guvernământ.
______________________________________

Ştirea iniţială 18.50

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, probabil va demisiona pentru a permite organizarea de alegeri parlamentare anticipate în luna septembrie, anunţă surse din cadrul partidului Syriza, citate de cotidianul italian La Repubblica.

Potrivit postului public de televiziune din Grecia (ERT), alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 13 sau pe 20 septembrie, înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate pe care Alexis Tsipras le-a convenit cu Grupul Bruxelles (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate şi Fondul Monetar Internaţional).

Guvernul Alexis Tsipras nu mai are susţinere din partea partidului Syriza, scindat în privinţa oportunităţii aplicării măsurilor de austeritate.

Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate - partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Alexis Tsipras
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close