Antena 3 CNN Externe Procurorul general al Parisului: 3 servicii îi caută pe autorii atacului de la publicaţia Charlie Hebdo

Procurorul general al Parisului: 3 servicii îi caută pe autorii atacului de la publicaţia Charlie Hebdo

Procurorul general al Parisului: 3 servicii îi caută pe autorii atacului de la publicaţia Charlie Hebdo
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Ian 2015   •   19:40

Trei servicii ale statului francez caută acum atacatorii care au declanşat astăzi un atac terorist la publicaţia satirică Charlie Hebdo - soldat cu 12 morţi şi 8 răniţi grav, a anunţat, miercuri seara, procurorul general al Parisului. Din informaţiile deţinute până acum este vorba despre doi atacatori.


"S-a deschis o anchetă cu privire la un atac armat, infracţiune pentru posesie de arme, infracţiuni teroriste şi asociere cu acte criminale. De anchetă se ocupă trei servicii: secţiunea antiteroristă a brigăzii anticriminale, poliţia judiciară şi Direcţia Generală privind securitatea, ce aparţine de Ministerul de Interne", a declarat procurorul general al Parisului.
 
Este vorba despre un "atac terorist comis de două persoane care au pătruns în redacţia Charlie Hebdo", a precizat oficialul.
 
De asemenea, a fost activată o celulă de criză în acest caz, a mai spus procurorul, iar numărul morţilor este posibil să crească, având în vedere că dintre cei opt răniţi, patru sunt într-o stare gravă.

Atacul a avut loc în jurul orei 11 dimineaţa, când un Citroen a parcat în faţa redacţiei publicaţiei franceze, din maşini au coborât doi indivizi îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe cap, care aveau cu ei arme automate de tip Kalashnikov, a mai spus procurorul.
 
"Ei au cerut unor persoane, două la număr, să pătrundă în interior, apoi au deschis focul şi i-au ucis pe cei doi care le-au deschis uşa. Au mers la etajul al doilea al redacţiei, şi au mers în redacţie, unde era sedinţa de sumar, au deschis foc în rafale şi au ucis 10 persoane, printre care jurnalişti, un poliştist, o gardă de corp de fapt", a mai spus procurorul general al Parisului, care a adăugat că, potrivit martorilor, atacatorii au strigat "Alah este mare" şi "vom răzbuna Profetul".
 
Apoi, atacatorii au plecat imediat cu maşina de tip Citroen.

"Pe drum s-au întâlnit cu o patrulă a poliţiei, a avut loc un schimb de focuri, s-au întâlnit din nou cu nişte poliţişti care patrulat şi au tras din nou, un alt poliţist a fost rănit şi a mai fost un al treilea schimb de focuri de armă cu o patrulă a poliţiei, în timpul căreia un poliţist a fost rănit", a precizat procurorul general.

Potrivit martorilor, a avut loc şi un accident cu maşina celor doi, o persoană ar fi fost rănită, dar atacatorii şi-au abandonat maşina în care se aflau, au oprit un alt autoturism, l-au dat jos pe şofer şi au fugit cu acel autovehicul, a adăugat oficialul.
 
Acestea sunt informaţiile care se cunosc miercuri seară despre atentatul terorist care a avut loc dimineaţă, iar procurorul-şef al Parisului a precizat că este o investigaţie în desfăşurare, motiv pentru care nu poate da mai multe informaţii. 

Declaraţiile procurorului-şef al Parisului au fost transmise în direct la Antena 3.

Cel puţin 12 persoane, dintre care 10 jurnalişti şi doi poliţişti, au murit miercuri, iar alte opt persoane sunt rănite, în urma unui atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Atacul a avut loc în timpul şedinţei săptămânale a redacţiei, organizată miercurea.

Charlie Hebdo este un ziar de satiră francez, care în 2012 a publicat caricaturi ironice ale liderilor religioşi musulmani şi ale Profetului Mahomed.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close