Antena 3 CNN Externe ATENTAT TERORIST în centrul Parisului. Cel puţin 12 persoane au fost UCISE în redacţia ziarului Charlie Hebdo (VIDEO)

ATENTAT TERORIST în centrul Parisului. Cel puţin 12 persoane au fost UCISE în redacţia ziarului Charlie Hebdo (VIDEO)

ATENTAT TERORIST în centrul Parisului. Cel puţin 12 persoane au fost UCISE în redacţia ziarului Charlie Hebdo (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Facebook- Jordi Mir
07 Ian 2015   •   13:11

Schimburi de focuri intense s-au înregistrat în centrul capitalei franceze, Paris, pe Bulevardul Richard-Lenoir.

Persoane mascate, îmbrăcate în combinezoane negre, au pătruns cu forţa în sediul central al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo şi au început să tragă la întâmplare cu arme Kalashnikov.
Mai mulţi martori spun că după ce au auzit focurile de armă, au observat cum doi bărbaţi mascaţi au fugit la bordul unei maşini.

Luc Poignard, un reprezentant al sindicatului francez, a declarat că atacatorii au urcat la atajul 2 al cădirii, unde se află echipa editorială.
"Ştiau cu exactitate ce fac. E un mascaru!", spune acesta.

Câţiva bărbaţi cu cagule au ieşit în fugă şi strigau "Allah Akbar" şi "Profetul a fost RĂZBUNAT!", anunţă şi Europe1 News.

Consiliul Musulman a condamnat atacul terorist pe care l-a numit "un act barbar împotriva democraţiei", relatează Le Monde.

Copiii au fost evacuaţi din şcolile şi grădiniţele din arondismentul 11, cartierul unde a avut loc atacul, informează publicaţia franceză.

Au apărut şi primele reacţii internaţionale a celor petrecute în capitala franceză:
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Germania este alături de Franţa în aceste momente grele. Ea a adăugat că atentatul nu este doar un atac împotriva cetăţenilor francezi, ci reprezintă un atac împotriva libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare.

Reprezentanţii Rusiei au condamnat şi ei terorismul în orice formă existentă, a spus secretarul de presă al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a condamnat atacul terorist în "cei mai duri termeni posibili".
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că întreaga administraţie americană este solidară cu familiile celor ucişi.

Jurnalistul caricaturist Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, a fost omorât de terorişti, informează Le Figaro.
În 2013, organizaţia teroristă Al Qaeda l-a inclus pe acesta pe lista celor mai vânate persoane pentru reproducerea unor desene ironice la adresa Profetului Mohamed.

ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE! Teroriştii dau nas în nas cu o patrulă de poliţie şi nu ezită să-i ucidă pe agenţi în plină stradă

 

Toate forţele poliţieneşti au fost puse în alertă, iar nivelul de securitate pe tot teritoriul Franţei a fost ridicat la cea mai înaltă cotă.

Atacatorii se află încă în libertate, iar maşina cu care au fugit a fost găsită abandonată la periferia Parisului.

 


Charlie Hebdo este un controversat ziar de satiră francez, care în 2012 a publicat caricaturi ironice ale liderilor religioşi musulmani şi a Profetului Mahomed.

"E un măcel. Sunt persoane decedate", a spus un angajat presei din Hexagon, după care conversaţia s-a întrerupt brusc.
Preşedintele a confirmat informaţiile transmise de Reuters, care informa că există cel puţin 12 persoane ucise, 10 jurnalişti şi doi poliţişti. Pe lângă cei care şi-au pierdut viaţa mai există încă 10 persoane rănite. Trei dintre acestea sunt în stare gravă, iar medicii sunt rezervaţi în ceea priveşte prognosticul medical.
În prezent, brigada specială antiteroristă (BAC) îi caută pe atacatori, care se pare că au fugit cu un Citroen negru şi s-ar afla încă în arondismentul 11al metropolei franceze.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a sosit la locul tragediei, unde a condamnat ferm atacul terorist.
"Nu mai există niciun dubiu acum. Atacul asupra redacţiei Charlie Hebdo este un atac terorist", a spus Hollande.
Liderul de la Paris va conduce o şedinţă de guvern urgentă pentru stabilirea măsurilor care se impun.
 


Tweet-uri despre #CharlieHebdo



#charliehebdo Tweets

×
Subiecte în articol: Franta paris Charlie Hebdo atentat terorist
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close