Antena 3 CNN Externe Profesorii ar putea fi suspendaţi dacă refuză testarea sau vaccinarea anti-COVID-19, în Grecia

Profesorii ar putea fi suspendaţi dacă refuză testarea sau vaccinarea anti-COVID-19, în Grecia

Profesorii care refuză să fie vaccinaţi anti-COVID-19, dar și să se testeze înainte de a se întoarce la cursuri, se vor confrunta cu o reducere a salariului şi cu alte măsuri disciplinare în baza unei decizii ministeriale care se află în lucru.

Profesorii ar putea fi suspendaţi dacă refuză testarea sau vaccinarea anti-COVID-19, în Grecia
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    02 Aug 2021   •   22:13

Testele la domiciliu au fost distribuite profesorilor şi elevilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, în urma redeschiderii liceelor pentru elevii din anii terminali.  

Potrivit Kathimerini, noile reglementări elaborate de Ministerul Educaţiei pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât în şcoli, cât și în universităţi, se adresează tuturor administratorilor şi educatorilor, angajaţi permanent şi temporar.

Conform prevederilor, în afară de reducerile salariale, personalul din învăţământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcţie, fără șă fie plătit, până când se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.  

Totodată, atât angajaţii cu contract permanent, cât si cei cu contract temporar s-ar putea confrunta cu pierderea punctelor din sistemul funcţionarilor publici, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare şi de angajare, punându-le bețe în roate în carieră.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close