Antena 3 CNN Externe Rușii au intrat în Lîsîceansk, anunță insurgenții separatiști. Orașul vecin, Severodonețk, a fost abandonat de ucraineni

Rușii au intrat în Lîsîceansk, anunță insurgenții separatiști. Orașul vecin, Severodonețk, a fost abandonat de ucraineni

Un purtător de cuvânt al forțelor separatiste proruse din Donbas, Andrei Marociko, a declarat că trupele ruse și insurgenții separatiști au intrat în Lîsîceansk și că au loc lupte în centrul orașului.

Rușii au intrat în Lîsîceansk, anunță insurgenții separatiști. Orașul vecin, Severodonețk, a fost abandonat de ucraineni
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Iun 2022   •   17:21

Informația este transmisă, sâmbătă, de agenția rusă Interfax și preluată de The Washington Post (WP).

WP îl citează, de asemenea, pe guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, potrivit căruia forțele ruse au încercat să izoleze Lîsîceansk dinspre sud.

Lîsîceansk și Severodonețk au fost punctul central al ofensivei ruse în ultimele săptămâni, care vizează preluarea controlului în toată regiunea Lugansk.

Bombardamentele intense au transformat cea mai mare parte din Severodonețk în ruine și au determinat exodul populației locale.

Reprezentant separatist: soldații ar fi evacuat 800 de civili din fabrica Azot

De la 100.000, populația locală a ajuns la circa 10.000 de oameni, care nu au mai putut fi evacuați odată cu intensificarea luptelor. 

În ciuda anunțului făcut de oficiali ucraineni, care au spus că forțele de apărare au primit ordin să se retragă din oraș, ar exista încă soldați ai Kievului în fabrica de produse chimice Azot.

Situată la marginea orașului, fabrica adăpostește inclusiv câteva sute de civili iar situația amintește de cea de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, înainte de predarea apărătorilor ucraineni.

Un reprezentant separatist, Ivan Filiponenko, citat de Interfax, a declarat că soldații au evacuat 800 de civili din fabrica Azot în timpul nopții.

Atacuri intense ale rușilor. Rachetele au atins ținte în toată Ucraina

În paralel cu presiunea intensă a rușilor în ultimele puncte apărate de Kiev în Lugansk, atacurile cu rachete ale Moscovei au continuat, sâmbătă, pe cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei.

La aproximativ 1.000 kilometri spre vest, patru rachete rusești au lovit un obiectiv militar în Iaroviv, potrivit guvernatorului regional din Liov (Lvov), Maksim Kozițki, care nu a dat alte detalii despre ținta rușilor.

WP notează că la Iarvoriv se află o bază militară folosită pentru antrenarea combatanților, inclusiv a străinilor care s-au oferit să lupte pentru Ucraina.

În martie, aici a fost consemnat un atac puternic cu rachete rusești, 35 de persoane fiind ucise atunci.

Rușii au ridicat bombardiere Tu-22 din Belarus

Sâmbătă, aproximativ 30 de rachete rusești au fost lansate asupra regiunii Jitomir din centrul Ucrainei, ucigând un soldat ucrainean, conform guvernatorului regional.

Iar în nord, în regiunea Cernihiv (Cernigov), aproximativ 20 de rachete au fost lansate din Belarus, după cum a anunțat armata ucraineană.

Comandamentul militar aerian al Ucrainei a mai precizat că bombardiere rusești Tu-22 cu rază lungă de acțiune au fost desfășurate din Belarus pentru prima dată.

Belarus găzduiește unități militare rusești și a fost folosită ca platformă de lansare a invaziei, însă trupele guvernului de la Minsk nu s-au implicat oficial în conflict până în prezent.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close