Antena 3 CNN Externe Protest masiv al agricultorilor în Belgia. Sute de tractoare au intrat în Capitală. Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească cu mașinile personale

Protest masiv al agricultorilor în Belgia. Sute de tractoare au intrat în Capitală. Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească cu mașinile personale

Primul grup de tractoare a pătruns în Regiunea Capitalei Bruxelles înainte de începerea oficială a protestului organizat de fermieri, care coincidea cu summitul UE din Bruxelles.

Protest masiv al agricultorilor în Belgia. Sute de tractoare au intrat în Capitală. Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească cu mașinile personale
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   22:11

Miercuri, în jurul orei 18:30 primul grup de tractoare a pătruns în Regiunea Capitalei Bruxelles.

Convoiul a generat perturbații semnificative în traficul din centrul orașului și pe Small Ring Road.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ieșirea dintre Porte de Namur și tunelul Louise în direcția Basilique a fost temporar închisă, conform informațiilor furnizate de forțele de ordine pe rețelele sociale, conform The Brussels Times.

Întrucât tractoarele au cauzat perturbări semnificative în timpul orelor de vârf, conducătorii auto au primit recomandarea să evite zona.

Citește și: Protestele fermierilor din Franța cuprind Italia și Belgia. Drapelul Uniunii Europene, incendiat la Torino de un lider anti-vaccin

În același timp, poliția a comunicat că aproximativ 60 de tractoare au traversat Drumul Inelar al Bruxellesului (R0) în Halle.

"Demonstranții din Binche trec prin ieșirea Drogenbos în direcția Uccle," au anunțat ei pe rețelele sociale în jurul orei 18:30.

Un protest masiv, organizat de fermieri furioși, atât belgieni, cât și internaționali, este programat să aibă loc în Bruxelles joi.

Tractoarele vor contribui la adăugarea unui strat suplimentar de haos în trafic, generând perturbări suplimentare în capitala Belgiei, care deja se confruntă cu tulburări cauzate de măsurile specifice de securitate impuse în Cartierul European, cum ar fi perimetrul stabilit în jurul clădirilor Consiliului Uniunii Europene din Rue de la Loi.

Poliția a atras deja atenția cetățenilor să evite călătoria cu mașina în Bruxelles joi și să opteze pentru utilizarea metroului pentru deplasări în oraș.

×
Subiecte în articol: protest agricultori Belgia Bruxelles
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close