Antena 3 CNN Externe Protestele fermierilor din Franța cuprind Italia și Belgia. Drapelul Uniunii Europene, incendiat la Torino de un lider anti-vaccin

Protestele fermierilor din Franța cuprind Italia și Belgia. Drapelul Uniunii Europene, incendiat la Torino de un lider anti-vaccin

Fermierii din Italia au dat foc la steagul Uniunii Europene și amenință să asedieze Roma, după modelul din Franța

de Naty Badea    |    29 Ian 2024   •   13:27

Protestele cuprind Europa: după Franța, Belgia și Italia se confruntă cu furia fermierilor.

În Italia, agricultorii locali au recurs la gesturi extreme.

"În Italia, din ultimul weekend, au început proteste masive ale fermierilor, pornind din Calabria, din sud, până la Torino, în nord.

În zona Lazio, oamenii au ocupat autostrada A1, cea care duce către Roma, și au ajuns până la porțile capitalei cu zeci de tractoare.

După modelul francez, au amenințat, și ei, că vor lua cu asalt orașul dacă nu le sunt ascultate cererile.

Citește și: Nicolae și Maria Badea, românii cu marfa distrusă la protestele din Franța, fac dezvăluiri șocante: "Jandarmii luminau cu lanterna etichetele produselor"

La Torino, o mișcare apărută pe fondul curentului anti-vaccinist, numită "Variante Torinese", a organizat, duminică, un protest la care liderul Marco Liccione a ars un steag al Uniunii Europene.

'Am făcut-o pentru că UE a eșuat și vrem să ieșim din Uniune', a spus el.

A fost un protest cu sute de persoane, potrivit organizatorilor.

Participanții au afișat pancarte cu mesaje precum  'Pământul nostru este viața noastră' și  'Să ne salvăm agricultura de abuzurile alimentare', după cum a relatat presa italiană.

Și fermierii belgieni au blocat autostrada E42, în sudul țării, și amenință cu o mobilizare care replice protestele din Franța și din Italia.

Agricultorii belgieni au cerut o reformă a politicii agricole comune a Uniunii Europene, care să țină cont de realitățile din teren", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Naty Badea.

În GALERIA foto următoare, imagini de la protestele fermierilor belgieni din ultimele zile:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close