Antena 3 CNN Externe Protest al magistraților din Bulgaria după atentatul la viața procurorului general | Jurnalist bulgar: "Există ipoteza că bomba a fost pusă ca să-l sperie, nu să-l ucidă"

Protest al magistraților din Bulgaria după atentatul la viața procurorului general | Jurnalist bulgar: "Există ipoteza că bomba a fost pusă ca să-l sperie, nu să-l ucidă"

Miniștrii și șefii de servicii servicii secrete au fost convocați de premierul Bulgariei, după tentativa de asasinat asupra procurorului general.

de Cristi Popovici    |    02 Mai 2023   •   12:33

"Prim-ministrul le-a comunicat responsabililor convocați că găsirea suspecților este o prioritate zero în acest moment pentru statul bulgar.

În paralel, ancheta procurorilor și a criminaliștilor la fața locului încearcă să refacă ceea ce s-a întâmplat ieri, de la traseul procurorului-șef, până la traseul atacatorilor.

După atentatul de luni, magistrații din Sofia au declanșat o acțiune publică de protest. Ei spun că ceea ce s-a întâmplat ieri este un atac direct, nu doar asupra persoanei procurorului-șef, ci asupra întregului sistem judiciar din Bulgaria.

Citește și: Teorie șocantă după atacul cu bombă asupra procurorului-șef din Bulgaria | "Atentatul ratat" ar urma să-l facă și mai puternic pe Ivan Gheșev

Ei mai acuză faptul că nu s-au luat măsuri împotriva membrilor grupărilor de crimă organizată.

Trebuie menționat că procurorul-șef ar fi tras un semnal de alarmă încă de acum câteva luni, în cadrul unui interviu, când a pomenit și numele unui român care ar face parte dintr-o grupare de crimă organizată ce ar fi formulat amenințări la adresa magistratului.

Din organizația respectivă mai fac parte cetățeni bulgari și cetățeni din Federația Rusă", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Popovici.

Jurnalist bulgar: "Există versiunea că bomba a fost plasată pentru a-l speria pe procurorul general, nu pentru a-l ucide"

El a discutat cu Nikolai Marcenko, jurnalist de investigații la publicația Bivol.bg, despre ipotezele pe care presa bulgară le-a formulat în cazul atacului asupra procurorului general Ivan Gheșev

"Procurorul Ivan Gheșev are mulți dușmani în țară. Investigația nu este finalizată, așa că nu putem spune cine se află în spatele acestui atac.

Dar, din ce am vorbit cu sursele noastre, explozia de luni nu ar fi fost atât de puternică încât să ucidă o persoană care se deplasează cu o mașină blindată.

Este o variantă conform căreia bomba a fost detonată ca să îl sperie pe procuror, nu să-l ucidă", a spus Marcenko, jurnalistul publicației Bivol, în direct, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close