Antena 3 CNN Externe Protestele AUR din fața Parlamentului au ajuns în presa internațională: ”Polițiștii au fost surprinși cu garda jos”

Protestele AUR din fața Parlamentului au ajuns în presa internațională: ”Polițiștii au fost surprinși cu garda jos”

Protestele organizate de AUR în fața Parlamentului au ajuns în presa internațională. Agenția Reuters a scris despre incidentele petrecute București și a precizat că oamenii legii au fost surprinși cu garda jos.

Protestele AUR din fața Parlamentului au ajuns în presa internațională: ”Polițiștii au fost surprinși cu garda jos”
Sursa foto: Twitter/ TRT World Now
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   17:15

”Protestatarii români au încercat marți să intre cu forța în parlament, blocând traficul și vandalizand unele mașini în capitala București, în încercarea de a împiedica parlamentarii să facă obligatoriu permisul COVID-19 pentru angajați,” a scris Reuters.

”Polițiștii au fost surprinși cu garda jos când sute de protestatari au pătruns prin poarta unei curți, vopsind mașini cu spray și forțând personalul de securitate să blocheze intrările clădirii,” a adăugat.

Jurnaliștii au precizat că oamenii legii nu au folosit forța, dar și că protestatarii au părăsit zona. În plus, este scos în evidență faptul că un asemenea permis nu se află în prezent pe agenda legislativă a parlamentarilor, fiind la stadiul de negociere.

Presa internațională mai anunță că numărul celor ce s-au alăturat protestului a fost de 2.000- 2.500, dar și că manifestația a fost organizată de ”Alianța ultranaționalistă de opoziție pentru Unirea Românilor” (AUR).

”În octombrie, senatorii români au respins cu fermitate un proiect de lege care impune personalului medical, lucrătorilor din sectorul public și celor ai marilor firme private să dețină un permis de sănătate COVID-19, care urmărea să stimuleze vaccinare.

 Guvernul de coaliție negociază un nou proiect de lege care ar cere ca majoritatea lucrătorilor să demonstreze că fie sunt vaccinați, s-au recuperat după infectare sau au un test negativ recent, dar încă nu au convenit cu privire la cine plătește pentru testare și pentru cât timp,” au mai notat jurnaliștii de la Reuters.

Și alte publicații străine au relatat despre haosul din București. Pe rețelele de socializare, Radio Genova, TRT World Now, Euronews sau Based Serbia au distribuit imagini și clipuri video cu protestatarii.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close