Antena 3 CNN Externe Producătorii de lapte din Italia protestează: Laptele nu a mai costat 50 de cenţi din anii '70!

Producătorii de lapte din Italia protestează: Laptele nu a mai costat 50 de cenţi din anii '70!

Producătorii de lapte din Italia protestează: Laptele nu a mai costat 50 de cenţi din anii '70!
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
12 Feb 2019   •   17:38

Crescătorii de oi din Sardinia protestează de câteva zile faţă de preţul extrem de scăzut la care sunt nevoiţi să îşi vândă laptele. Ca să îşi arate nemulţumirea, oamenii au aruncat pe străzi mii de litri de lapte. Există voci care spun că de vină pentru scandal sunt crescătorii din România, care aduc produse la preţuri mult mai mici în Italia.

Producătorii de lactate din insula italiană Sardinia au ajuns la captul răbdării. De câteva zile protestează faţă de preţul scăzut al laptelui. În cadrul unei manifestaţii, mii de litri de lapte au fost vărsaţi de pe o pasarelă peste maşinile care circulau pe autostradă. Oamenii spun că preferă să irosească produsele decât să le vândă la preţuri de nimic.

''Destul ne-a ajuns! Laptele nu a mai costat 50 de cenţi din anii '70. Suntem aproape în 2020, destul! Nu mai putem rezista aşa!'', a spus unul dintre producătorii de lapte.

Potrivit presei italiene, exist în jur de 12.000 de ferme în Sardinia care produc laptele necesar fabricării a numeroase sortimente de brânză.

 

 

×
Subiecte în articol: lapte proteste autostrada branza
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close