Antena 3 CNN Externe Proteste violente în California: Patru răniţi la Oakland şi peste 400 de manifestanţi anticapitalişti arestaţi

Proteste violente în California: Patru răniţi la Oakland şi peste 400 de manifestanţi anticapitalişti arestaţi

Proteste violente în California: Patru răniţi la Oakland şi peste 400 de manifestanţi anticapitalişti arestaţi
Sursa foto: Foto: thedirtylowdown.wordpress.com
30 Ian 2012   •   09:40

Patru persoane au fost rănite, iar peste 400 de manifestanţi anticapitalişti au fost arestaţi la Oakland, în California, după ce au încercat să ia cu asalt primăria şi alte clădiri din oraş, a anunţat duminică poliţia, care a utilizat gaze lacrimogene, relatează AFP.
   
Aproximativ 200 de activişti din cadrul mişcării "Occupy DC", dintre care unii cu bustul gol sau topless, au manifestat sâmbătă seara în faţa unui mare hotel din Washington, unde a avut loc o reuniune a elitei oraşului, la care participau preşedintele american Barack Obama şi soţia sa Michelle.
   
Manifestaţia organizată la Oakland, cea mai violentă din acest an a mişcării anticapitaliste, a condus la ceea ce poliţia locală a calificat un "număr fără precedent de arestări" în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunţând "peste 400 de arestări".
   
Unii dintre manifestanţi, refuzând ordinul de dispersare dat de autorităţi, au aruncat cu pietre şi diverse proiectile asupra forţelor de ordine, potrivit poliţiei, care a anunţat într-un comunicat patru răniţi - trei poliţişti şi un manifestant - şi trei maşini vandalizate.
   
O purtătoare de cuvânt a poliţiei a menţionat, de asemenea, spargerea unor vitrine de magazine.

Primarul oraşului, Jean Quan, a declarat într-o conferinţă de presă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că mişcarea "trebuie să se oprească să mai utilizeze oraşul Oakland ca pe un teren de joacă".
   

×
Subiecte în articol: california Washington
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close