x close

Protestele din Grecia încep să se transforme într-o revoltă populară

14 Dec 2008   •   21:47
Protestele din Grecia încep să se transforme într-o revoltă populară

Majoritatea locuitorilor din Grecia privesc protestele din ultimele zile ca pe o revoltă populară. Tinerii protestatari sunt nemulţumiţi nu numai de poliţie, ci şi de salariile mici şi de condiţiile mizere în care trăiesc şi cer demisia guvernului de la Atena.
Demonstraţiile violente au pornit acum mai bine de o săptămână, când un adolescent a fost ucis de un om al legii. Cu toate că poliţistul a fost acuzat de crimă, oamenii au continuat revoltele. Anarhiştii descriu revolta ca fiind o refulare a tinerilor care se simţeau reprimaţi de stat şi de societate.
După opt zile de proteste, atmosfera din Atena s-a mai calmat. Traficul a revenit la normal în centrul oraşului iar autocarele cu turişti şi-au reluat trasele prin capitala greciei. Protestatarii au lăsat în urma lor un oraş plin de cioburi şi automobile avariate. De acesată situaţie profită hoţii, care fură din magazine, dar şi cei care au de înlocuit sute de geamuri sparte de tinerii revoltaţi.
În cele opt zile de confruntări, peste 500 de magazine au fost devastate în întreaga Grecie, mai mult de 100 de manifestanţi au fost arestaţi şi zeci de oameni au fost spitalizaţi. Tot mai mulţi greci cred că singura soluţie este demisia guvernului, lucru respins de autorităţile elene.
Antena 3

Citeşte mai multe despre:

atena proteste
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati