Antena 3 CNN Externe Putin către Occident: "Opriţi transformarea lumii în BARĂCI GLOBALE, unde vă impuneţi propriile voastre reguli!"

Putin către Occident: "Opriţi transformarea lumii în BARĂCI GLOBALE, unde vă impuneţi propriile voastre reguli!"

Putin către Occident: "Opriţi transformarea lumii în BARĂCI GLOBALE, unde vă impuneţi propriile voastre reguli!"
Sursa foto: Foto: Reuters
01 Iul 2014   •   15:17

Preşedintele Rusiei l-a învinovăţit pe noul lider de la Kiev, Petro Poroşenko, pe care îl consideră responsabil pentru situaţia tensionată din Ucraina.
Vladimir Putin a criticat dur şi puterile occidentale, despre care spune că intenţionează să transforme lumea în "barăci globale".

Liderul de la Kremlin a luat parte la o întâlnire a oficialilor ruşi cu ambasadorii străini acreditaţi la Moscova, prilej cu care şi-a exprimat speranţa că partenerii din Vest vor înceta să-şi impună propriile principii în alte ţări.

"Sper că pragmatismul să fie în continuare prioritar. Sper ca Occidentul să renunţe la ambiţiile sale, acelea de a stabili adevărate barăci în diverse colţuri ale lumii, aranjate pe anumite criterii, care să impună reguli uniforme de comportament şi stil de viaţă ale societăţii", a precizat Putin.

"Nutresc speranţa că Occidentul va începe să construiască relaţii bazate pe drepturi egale, respect mutual şi consideraţia necesară pentru alte interese", spune preşedintele rus.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko occident
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close