Antena 3 CNN Externe Putin: "Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord nu reprezintă o amenințare pentru nimeni"| Kremlinul neagă că s-ar fi încheiat un acord militar

Putin: "Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord nu reprezintă o amenințare pentru nimeni"| Kremlinul neagă că s-ar fi încheiat un acord militar

Președintele Vladimir Putin a apărat cooperarea Rusiei cu Coreea de Nord și a afirmat că aceasta nu reprezintă o amenințare pentru nimeni.

Putin: "Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord nu reprezintă o amenințare pentru nimeni"| Kremlinul neagă că s-ar fi încheiat un acord militar
Sursa foto: Profimedia Images/ POOL
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   17:54

Putin a făcut comentariul vineri, în timpul întâlnirii de la Soci cu președintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

El a adăugat că Moscova nu a încălcat nicio sancțiune internațională impusă Coreei de Nord, o țară aflată sub embargoul ONU pentru programele sale de arme nucleare şi rachete balistice.

Miercuri, Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au convenit asupra unei cooperări mai strânse, pe fondul temerilor Occidentului că Phenianul ar putea furniza Moscovei muniție în războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat că ar fi fost încheiat un acord militar între cei doi lideri.

Citește și: Kremlinul dezvăluie rezultatul celor cinci ore de discuții dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin

Între timp, Kim și-a continuat vizita în estul Rusiei. El a inspectat cel mai recent avion de luptă rusesc, Suhoi Su-57, la fabrica din Komsomolsk na Amur.

Lui Kim i s-au arătat facilitățile de producție pentru aparatele Su-35 şi Su-57. El a devenit al doilea șef de stat străin, după președintele turc Recep Tayyip Erdogan, căruia i s-a prezentat postul de pilotaj al unui Suhoi Su-57.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, bombardierul invizibil este produs din 2019. India s-a retras din producția comună în 2018.

După ce asistat la un zbor demonstrativ al unui Su-35, liderul Coreei de Nord a părăsit orașul în trenul său blindat, îndreptându-se spre Vladivostok, conform relatărilor din presa rusă.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close