Antena 3 CNN International News Kremlinul dezvăluie rezultatul celor cinci ore de discuții dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin

Kremlinul dezvăluie rezultatul celor cinci ore de discuții dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a replicat speculațiilor privind furnizarea de armament din Coreea de Nord pentru războiul Rusiei în Ucraina.

Kremlinul dezvăluie rezultatul celor cinci ore de discuții dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin
Sursa foto: hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   14:43

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un nu au semnat niciun acord în timpul întâlnirii lor de miercuri, a declarat, vineri, Dmitri Peskov. 

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Peskov a insistat spunând că "nu au fost semnate acorduri nici pe această temă, nici pe alte subiecte" și că "nu au existat astfel de planuri".

Cei doi șefi de stat au vorbit, miercuri, timp de cinci ore.

Citește și: Scaunul lui Kim Jong-un la întâlnirea cu Vladimir Putin a fost stropit minute în șir cu o substanță necunoscută

Putin a descris discuțiile ca fiind "extrem de productive", dar subiectele întâlnirii bilaterale nu au fost comunicate public.

În zilele care au precedat întâlnirea dintre Putin și Kim, din Orientul Îndepărtat rus, guvernul Statelor Unite a avertizat că Moscova și Phenianul "avansează în mod activ" în negocierile lor cu privire la o potențială tranzacție cu armament.

În schimbul armelor și munițiilor din Coreea de Nord, Rusia ar fi urmat să furnizeze tehnologie pentru rachetele balistice.

Oficialii americani au avertizat că Washingtonul "nu va ezita să impună sancțiuni" dacă discuțiile celor doi lideri vor avea ca rezultat transferuri de arme între cele două țări.
 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close