Antena 3 CNN Externe Scaunul lui Kim Jong-un la întâlnirea cu Vladimir Putin a fost stropit minute în șir cu o substanță necunoscută | Presa rusă: "O problemă de viață și de moarte!"

Scaunul lui Kim Jong-un la întâlnirea cu Vladimir Putin a fost stropit minute în șir cu o substanță necunoscută | Presa rusă: "O problemă de viață și de moarte!"

Echipa de securitate a liderului nord-coreean Kim Jong-un s-a ocupat temeinic de fotoliul pe care s-a așezat acesta în timpul dialogului cu președintele rus Vladimir Putin.

Scaunul lui Kim Jong-un la întâlnirea cu Vladimir Putin a fost stropit minute în șir cu o substanță necunoscută | Presa rusă: "O problemă de viață și de moarte!"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   15:13

O relatare publicată, joi, în cotidianul rus Kommersant arată cât de minuțioasă a fost operațiunea.

În imaginile furnizate de sursa citată se vede cum un oficial de securitate nord-coreean cu mănuși albe curăță riguros fotoliul negru pregătit pentru Kim și stropește în jur dintr-un spray cu o substanță neidentificată.

Nord-coreeanul șterge cu cârpa șezutul fotoliului, brațele, picioarele, precum și suprafața alăturată, în timp ce un bodyguard de la Kremlin îl urmărește cu un aer ușor amuzat.

Un alt agent de securitate nord-coreean pare să-i dea un ordin celui care realizează operațiunea de curățare, dar nu este clar ce anume i s-a cerut, scrie Kommersant.

Citește și: Meniul pregătit de Vladimir Putin pentru Kim Jong-un la dineul de stat din Rusia

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Fotoliul s-a dovedit a fi un subiect de cea mai înaltă preocupare pentru partea nord-coreeană", a scris Andrei Kolesnikov, corespondentul la Kremlin al ziarului rus.

Potrivit publicației, mirosul substanței pulverizate pe scaun a relevat că ar putea fi vorba de un dezinfectat.

"La urma urmei, pentru ei (agenții care au realizat operațiunea, n.r.) este o chestiune de viață și de moarte, nu și pentru liderul lor", a conchis ziarul.

La convorbirile la nivel înalt desfășurate, miercuri, în Extremul Orient rus, Vladimir Putin şi Kim Jong-un au discutat chestiuni militare, războiul din Ucraina și posibilul ajutor rus pentru programul de sateliți al Coreei de Nord.
 

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Un Vladimir Putin scaun
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close