Antena 3 CNN International News Meniul pregătit de Vladimir Putin pentru Kim Jong-un la dineul de stat din Rusia | Liderul de la Kremlin i-a prezentat limuzina sa omologului nord-coreean

Meniul pregătit de Vladimir Putin pentru Kim Jong-un la dineul de stat din Rusia | Liderul de la Kremlin i-a prezentat limuzina sa omologului nord-coreean

Rusia a organizat un dineu oficial de stat în onoarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   12:52

Dineul a început, miercuri, după ce Kim a purtat discuții timp de mai bine de o oră cu președintele Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi din provincia Amur, în Extremul Orient rus.

Postul TV Rusia 1 a dezvăluit meniul pregătit pentru cei doi șefi de stat.

Astfel, între felurile gastronomice pregătite se numără:

  • Salată de rață cu smochine și nectarine
  • Găluști cu crab de Kamceatka
  • Supă de crap fitofag (cosaș)
  • Șerbet de cătină
  • Sturion cu ciuperci și cartofi
  • Antricot de vită marmorată cu legume la cuptor
  • Merișor de taiga cu semințe de pin și lapte condensat

Nu este clar cine s-a ocupat de prepararea meniului dar, cu siguranță, nu a fost cel supranumit, până recent, "bucătarul lui Putin" pentru că, după cum se știe, liderul Wagner, Evgheni Prigojin, și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui avion în Rusia, la exact două luni după revolta mercenarilor săi împotriva conducerii militare de la Moscova.

Citește și: Vladimir Putin și Kim Jong-un, întâlnire la un cosmodrom din Extremul Orient al Rusiei

Potrivit CNN, este al doilea dineu de stat pe care Rusia îl organizează pentru liderul de la Phenian.

Primul astfel de eveniment a fost organizat cu ocazia precedentei vizite a lui Kim Jong-un în Rusia, în 2019.

Putin, către Kim: "Mă bucur să te văd"

În cadrul discuțiilor cu Putin, Kim a spus că va fi "mereu alături de Rusia în lupta împotriva imperialismului" și că liderul de la Kremlin a pornit "o luptă sacră" pentru a-și proteja securitatea.

Kim Jong-un a fost transportat la întâlnirea cu Putin într-o limuzină neagră, fiind întâmpinat de președintele Rusiei. Cei doi au dat mâna zâmbitori, după care și-au continuat discuțiile departe de camerele de filmat.

Kim i-a mulțumit lui Putin pentru invitația de a vizita Rusia, "în ciuda faptului că este ocupat", după cum a relatat agenția TASS. "Mă bucur să te văd", a spus Putin în timp ce i-a strâns mâna omologului nord-coreean timp de aproximativ 40 de secunde.

La finalul discuțiilor, cei doi au continuat să dialogheze pe bancheta din spate a mașinii liderului de la Kremlin, conform imaginilor difuzate de presa rusă.

De altfel, Putin a profitat de ocazie pentru a-i prezenta lui Kim dotările pe care le limuzina prezidențială, marca Aurus.

Aurus Motors a fost fondată în 2018 iar, potrivit site-ului companiei, limuzina Aurus Senat este vehiculul prezidențial oficial și oferă "protecție balistică".

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close