Antena 3 CNN Externe Putin, declarație fără perdea: "Europei o să-i înghețe coada"

Putin, declarație fără perdea: "Europei o să-i înghețe coada"

Liderul rus Vladimir Putin a amenințat cu sistarea completă a livrărilor energetice către țările din Europa în cazul plafonării prețurilor la gaz, preconizate de Comisia Europeană.

Putin, declarație fără perdea: "Europei o să-i înghețe coada"
Sursa foto: Twitter @maxseddon
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2022   •   17:27

Aflat la Vladivostok, Putin a făcut o declarație în acest sens înainte ca șefa Comisiei Europene să anunțe oficial privind propunerea de plafonare.

"Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire. Nu vom furniza nimic.

Ne-ar rămâne un singur lucru de făcut: ca în celebrul basm rusesc, vom condamna coada lupului să fie înghețată (...)

Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre", a precizat liderul de la Kremlin.

Ursula von der Leyen anunță reducerea consumului de electricitate în UE și plafonarea prețului la gazul rusesc

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că instituția sa va propune o țintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de vârf și un plafon la prețul gazelor naturale rusești.

Alte măsuri menite să atenueze criza energetică implică limitarea veniturilor firmelor care produc electricitate cu costuri reduse şi o contribuție de solidaritate din partea companiilor de petrol și gaze.

"Vom propune o țintă obligatorie pentru consumul de electricitate la ore de vârf. Și vom lucra îndeaproape cu statele membre pentru a atinge această țintă", a spus von der Leyen.

"Vom propune un plafon de preț pentru gazele naturale rusești. Obiectivul este foarte clar. Trebuie să reducem veniturile Rusiei pe care Putin le utilizează pentru a-şi finanța războiul îngrozitor din Ucraina", a adăugat ea.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, blocul comunitar se confruntă cu o situație extraordinară pentru că Rusia nu este un furnizor de încredere și manipulează piețele energetice.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close