Antena 3 CNN Externe Putin: "Occidentul vrea să pună URSUL RUS în lanţuri, să-i scoată dinţii şi să-i atârne blana pe perete!" FULL VIDEO

Putin: "Occidentul vrea să pună URSUL RUS în lanţuri, să-i scoată dinţii şi să-i atârne blana pe perete!" FULL VIDEO

Putin: "Occidentul vrea să pună URSUL RUS în lanţuri, să-i scoată dinţii şi să-i atârne blana pe perete!" FULL VIDEO
18 Dec 2014   •   13:17

"Occidentul îşi doreşte să pună în lanţuri "ursul rus", să-i scoată dinţii şi în final să-i agaţe blana pe perete", a spus preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.
Liderul de la Kremlin mai spune că sancţiunile împotriva ţării sale reprezintă costul impus unei naţiuni independente.

Putin a folosit această metaforă atunci când a răspuns la întrebarea jurnaliştilor, prezenţi la sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri, referitoare la opinia sa în ceea ce priveşte declinul economiei interne, care ar putea fi o răzbunare a Vestului pentru anexarea Crimeei.

"Nu este o notă de plată şi nicio răzbunare pentru Crimeea. Sancţiunile sunt costul dorinţei noastre naturale de a păstra Rusia ca naţiune, civilizaţie şi nu în ultimul rând, ca entitate statală", adaugă Putin.

Preşedintele de la Moscova adaugă: "Chiar dacă ursul rus stătea liniştit, mânca mure şi se delecta cu miere, asta nu a oprit presiunea tot mai mare exercitată asupra acestei ţări. Occidentul vrea ca Rusia să renunţe la politica sa externă independentă, să dezarmeze arsenalul său nuclear şi să cedeze bogăţiile minerale din Siberia. Acest parcurs poate fi împiedicat numai de o Rusie puternică".

Puterile occidentale au avut o retorică profund anti-rusă cu mult înainte de existenţa crizei actuale. "Dovezile sunt clare în acest sens: de la sprijinul acordat teroriştilor din nordul Caucazului, continuând cu expansiunea NATO şi crearea scutului antirachetă din sud-estul Europei, până la felul în care presa din vest a acoperit desfăşurarea Jocurilor Olimpice organizate la Soci", a conchis Putin.

 

×
Subiecte în articol: sanctiuni occident
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close