Antena 3 CNN Externe Putin respinge acuzaţiile Kievului: Rebelii îşi procură singuri armament

Putin respinge acuzaţiile Kievului: Rebelii îşi procură singuri armament

Putin respinge acuzaţiile Kievului: Rebelii îşi procură singuri armament
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    17 Noi 2014   •   13:54

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile Kievului şi Occidentului potrivit cărora Moscova livrează armament rebelilor proruşi din estul Ucrainei şi a afirmat că rebelii şi-l procură singuri, relatează AFP.

"De unde provin vehiculele blindate şi sistemele de artilerie pe care le au? În lumea contemporană oamenii care duc o luptă şi care consideră această luptă legitimă (...) găsesc întoteauna armament", a declarat Putin într-un interviu pentru televiziunea germană ARD publicat luni de către Kremlin.

Un conflict armat între forţe loialiste şi separatişti proruşi în estul Ucrainei s-a soldat cu peste 4.000 de morţi de la începutul ostilităţilor, în aprilie, potrivit ONU.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că susţine militar rebelii ucraineneni în estul ţării, ceea ce Moscova dezminte.

"Autorităţile ucrainene au trimis acolo armata şi folosesc inclusiv rachete balistice. Cine vorbeşte despre acest lucru? (Nu se spune nimeni) niciun cuvânt" despre asta, a continuat Putin.

Rusia "nu vrea" ca autorităţile ucrainene "să-i elimine pe toţi adversarii lor politici" din estul Ucrainei, a declarat el. "Şi nu vom permite acest lucru", a subliniat liderul de la Kremlin.

De asemenea, el a apărat din nou anexarea în martie a Peninsulei ucrainene Crimeea, declarându-se "profund convins că Rusia nu a comis nicio încălcare a dreptului internaţional".

Citeşte şi:

Angela Merkel: Acţiunile Rusiei ar putea destabiliza Europa după două războaie mondiale



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Moscova armament Kiev occident
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close