Antena 3 Externe Vladimir Putin șochează din nou: "Rușii și ucrainienii sunt același popor"

Vladimir Putin șochează din nou: "Rușii și ucrainienii sunt același popor"

de Alexandru Negrici    |    30 Iun 2021   •   17:34
Vladimir Putin șochează din nou: "Rușii și ucrainienii sunt același popor"
Sursa foto: Getty

Președintele rus a primit o serie de întrebări miercuri, aflat la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, unde a declarat că ucrainenii și rușii sunt un singur popor.

"Nu cred că ucrainenii sunt neprietenoși ... Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor", a declarat acesta, întrebat fiind de relația pe care o are cu executivul de la Kiev.

Evenimentul s-a concentrat puternic pe problemele interne, în special legate de eforturile de vaccinare, unde Putin a îndemnat rușii sceptici să se vaccineze.

Rusia se confruntă cu un al treilea val record de la sfârșitul lunii mai, alimentat de varianta Delta foarte contagioasă, dar și de derularea lentă a vaccinării.

În timp ce mai multe regiuni au apelat la obligarea lucrătorilor din serviciile publice de a se vaccina, acest lucru nu poate schimba faptul că mulți ruși rămân sceptici față de vaccinuri.

Referitor la obligativitatea vaccinări, Putin a fost tranșant. "Nu susțin vaccinarea obligatorie și îmi păstrez acest punct de vedere", a declarat acesta.

Putin a discutat și subiecte precum creșterea prețurilor la alimente, educație, sprijin social pentru familii și inflație, în speranța de a aduna alegătorii în spatele partidului de guvernământ Rusia Unită, la alegerile parlamentare cheie din luna septembrie.

Rușii au trimis în avans peste 1,9 milioane de întrebări, potrivit presei de stat.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close