Antena 3 CNN Externe Putin și-a mobilizat trupele de elită ODON la Moscova, de teama unei lovituri de stat

Putin și-a mobilizat trupele de elită ODON la Moscova, de teama unei lovituri de stat

O unitate de elită a armatei ruse a fost desfășurată pentru a consolida securitatea la Moscova, în contextul în care președintele Vladimir Putin se teme tot mai mult că ar putea pierde puterea în urma unei lovituri de stat.

Putin și-a mobilizat trupele de elită ODON la Moscova, de teama unei lovituri de stat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   12:37

Informația provine de la serviciile de informații de la Kiev, citate de publicația britanică The Sun, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit Kievului, unitatea ODON a Gărzii Naționale a Rusiei a operat deja arestări printre militarii suspecți că ar vrea să-l detroneze pe președintele rus.

În acest context, toate unitățile militare din zona Moscovei au fost puse în alertă maximă, menționează sursa citată, care mai adaugă că ar fi fost impuse restricții de circulație în zona centrală a Moscovei.

Trupele ODON cuprind aproximativ 18.000 de oameni și sunt conduse de generalul-maior Nikolai Kuznețov.

Informațiile serviciilor ucrainene nu au putut fi confirmate din surse independente, semnalează publicația britanică.

Aceste presupuse evoluții din capitala rusă vin după ce podul Kerci - care leagă Peninsula Crimeea de Rusia - a fost grav avariat într-o explozie, sâmbătă.

Vladimir Putin a acuzat Ucraina de terorism în acest incident iar armata rusă a bombardat, luni, mai multe orașe din Ucraina, provocând zeci de morți și răniți.

Kievul nu a negat oficial implicarea în explozia de pe podul Kerci, ba chiar a lansat în spațiul public indicii că aceasta ar fi fost opera SBU, serviciul ucrainean de securitate. 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close