Antena 3 CNN International News Crater uriaș în centrul Kievului, după atacul la oră de vârf | Putin amenință Ucraina cu noi lovituri

Crater uriaș în centrul Kievului, după atacul la oră de vârf | Putin amenință Ucraina cu noi lovituri

Atacul cu rachete care a ucis și rănit zeci de oameni în toată Ucraina a început dimineața, la o oră de vârf, când oamenii din marile orașe se duc la serviciu.

Crater uriaș în centrul Kievului, după atacul la oră de vârf | Putin amenință Ucraina cu noi lovituri
Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski
de Adrian Iclozan    |    10 Oct 2022   •   17:35

La Kiev, unde, conform ultimului bilanț parțial, cel puțin 5 persoane au fost ucise, o rachetă a căzut într-o zonă populată, a spulberat mai multe mașini aflate pe carosabil și a produs un crater de mari dimensiuni.

Scena a fost relatată de la fața locului de corespondentul CNN Fred Pleitgen.

"Acum câteva minute, ucrainenii au început să curețe zona. Erau foarte multe mașini distruse aici. Era și un cadavru, pe care serviciile de intervenție l-au ridicat (...) A fost (atacul rusesc, n.r.) o trezire brutală, la primele ore ale dimineții.

În jurul orei locale 8:15 a avut loc prima explozie. Apoi, pe măsură ce trecea timpul, am auzit explozie după explozie. Se pare că ucrainenii au interceptat o parte dintre rachete. Tocmai am primit imagini de la ucraineni cu rachetele pe care ei spun că le-au interceptat în suburbiile capitalei. Dar sirenele au continuat să sune în Kiev pentru mult timp.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Corespondent CNN: "Atacul cu rachete a avut loc la oră de vârf"

Primarul Kievului le-a transmis oamenilor să nu vină în oraș şi să nu se aventureze afară. Cei din suburbii care lucrează în oraș au fost sfătuiți să nu vină la lucru.

Există imagini similare într-o mare parte a țării, unde mai multe orașe au fost lovite (...)

Președintele ucrainean a spus că sunt două ținte pe care rușii le-au avut în acest atac: infrastructura energetică a Ucrainei, multe localităţi, inclusiv o parte din Kiev, fiind fără curent electric după atacurile de luni, şi civilii ucraineni", a relatat corespondentul CNN, subliniind faptul că tirul letal s-a produs la ora când oamenii se duceau la serviciu.

Putin: "Răspunsurile Rusiei vor fi dure și pe măsură"

Președintele rus a declarat, luni, că loviturile cu rachete efectuate luni asupra capitalei și a altor orașe ucrainene au fost un răspuns la ceea ce el a catalogat drept "acte de terorism" ale Kievului, cu referire la explozia de sâmbătă, de pe podului Kerci, atribuită de Moscova serviciilor speciale din Ucraina.

Vladimir Putin a avertizat că Rusia va răspunde "dur" la orice alte atacuri din partea Ucrainei.

"Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile vor fi dure și anvergura lor va corespunde nivelului de amenințări create la adresa Federației Ruse. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru", a spus liderul de la Kremlin.

Potrivit autorităților ucrainene, patru regiuni au rămas fără energie electrică în urma valului de lovituri cu rachete rusești: Liov, Poltava, Sumî și Ternopil.

Alimentarea cu energie electrică și apă a fost parțial întreruptă și în alte părți, a anunțat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Luni după-amiază, bilanțul parțial al victimelor indica faptul că cel puțin 11 persoane au murit și 64 au fost rănite în timpul loviturilor lansate de armata rusă.

Foto: imagini ale distrugerilor provocate în Kiev de bombardamentele rusești de luni dimineață

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close