Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Armata rusă a ajuns a doua, dar nu din lume, ci din Ucraina" | Bogdan Chirieac: "Probabil, Occidentul i-a cerut Kievului să nu-i strice parada lui Putin"

Radu Tudor: "Armata rusă a ajuns a doua, dar nu din lume, ci din Ucraina" | Bogdan Chirieac: "Probabil, Occidentul i-a cerut Kievului să nu-i strice parada lui Putin"

Un material al agenției ruse de stat RIA Novosti, publicat cu ocazia Zilei Victoriei, îi îndeamnă pe cetățeni să nu se revolte împotriva conducerii de la Moscova, în pofida "uzurii" survenite în campania militară din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   12:18

Materialul a fost menționat în cadrul Ediției Speciale Antena 3 CNN în care au fost prezentate evenimentele organizate la Moscova pentru a celebra Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, în cel de-al Doilea Război Mondial.

"Faptul că ei publică un astfel de material în Ziua Victoriei arată că este o aniversare a victoriei într-o atmosferă de înmormântare în rândul populației.

Pentru întâia oară vedem un articol în care se face apel la oameni să nu se răscoale", a punctat Mihai Gâdea.

Citește și: Putin, discurs de zece minute la parada de 45 de minute de Ziua Victoriei: "Împotriva patriei noastre a fost dezlănțuit un adevărat război"

"Rusia seamănă din ce în ce mai mult cu Uniunea Sovietică. Cred că din punctul acesta de vedere, putem să marcăm un moment de cotitură în propaganda rusă, în teama care domină Moscova și în disperarea că armata rusă nu mai este a doua armata a lumii, ci a ajuns a doua armată din Ucraina. Ceea ce vedem acum este, să spunem un element, aș spune, de de ancoră propagandistică de tip sovietic.

Peste tot sunt văzuți numai trădător de patrie. Putin, în discursul lui, într-un mod absolut mincinos, spune că poporul rus este cel atacat și împotriva Rusiei s-a declanșat un război. El întoarce pe dos adevărul istoric. El ne spune: 'Nu este adevărat ce vedeți voi. Nu este adevărat că noi omorâm sute de mii de civili nevinovați în Ucraina, ci, de fapt, Rusia este cea atacată'.

Radu Tudor: "Nivelul de minciună în Rusia îl depășește pe cel din perioada sovietică"

Nivelul acesta de minciună, de fake, de propagandă, depășește tot ceea ce s-a întâmplat în perioada sovietică.

Să fim avertizați că Rusia de astăzi, cu simbolul comunist, cu mesajele de tip bolșevic, redevine marea amenințare pentru libertatea și democrația mondială. Să nu ne lăsăm pradă acestui fals sentiment că Rusia este învinsă, că Rusia nu mai este capabilă de nimic.

Ea este capabilă să facă rău. 

Ea nu poate conduce un război cu succes în fața Ucrainei, dar poate omorî civili în continuare, poate lansa rachete, poate lansa drone, poate destabiliza bazinul Mării Negre, poate determina forțele NATO să intre într-o alertă extrem de puternică și ne poate determina pe noi să fim foarte atenți la toate măsurile de apărare, așa cum n-au mai fost ele activate niciodată de la înființarea NATO, în 1949.

Să fim avertizați că ceea ce se întâmplă astăzi la Moscova este o restaurare mult mai periculoasă a elementelor de tip sovietic, a propagandei, dar și a acțiunilor împotriva libertății și a democrațiilor", a spus analistul militar Radu Tudor.

Bogdan Chirieac: "Ucraina nu a replicat atacurilor ruse de Ziua Victoriei, probabil, la presiunile aliaților occidentali"

Deși atacată în ultimele zile din aer, Ucraina nu a replicat în mod vizibil iar analistul politic Bogdan Chirieac a estimat că decizia Kievului a fost luată la cererea partenerilor occidentali.

"Probabil, așa au sfătuit-o, așa i-au recomandat partenerii occidentali. Dacă ne uităm, Vestul nu provoacă Rusia, Vestul nu oferă Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune, capabilă să atace Moscova.

Până la urmă, dacă tu, Rusia, ai bombardat Kievul de o manieră bestială, este foarte posibil ca și Ucraina, cu armament occidental, să bombardeze Moscova fără probleme. Ei bine, Occidentul nu dorește lucrul acesta, (ci doar) să ofere armament strict pentru eliberarea Ucrainei. Nimic altceva.

Și atunci, (occidentalii) nu cred că au dorit să știrbească momentul lui Putin.

De altfel și discursul (liderului rus) a fost mult mai scurt decât în alți ani, mult mai puțin contondent. Ceea ce înseamnă că și Putin își dă seama de situația extrem de dificilă care se află în acest moment, situație imputabilă sută la sută lui, nimănui altcuiva. Fiindcă decizia finală de invadare a Ucrainei i-a aparținut lui Putin.

Chiar dacă occidentalii știau ce urmează să facă, chiar dacă și ucrainienii fuseseră informați, cel care a dat ordinul a fost Putin. Și cu asta a îngropat statutul de super-putere al Rusiei, lucru care nu se va mai întoarce", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Foto: Paradă la Moscova de Ziua Victoriei, 9 mai 2023

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close