Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, după atacul de la Sevastopol: "Ucraina are nevoie de rachete cu rază medie. Trebuie să rămânem alături de Ucraina, chiar și cu un mic sacrificiu financiar"

Radu Tudor, după atacul de la Sevastopol: "Ucraina are nevoie de rachete cu rază medie. Trebuie să rămânem alături de Ucraina, chiar și cu un mic sacrificiu financiar"

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN aparentul răspuns al Ucrainei după ce rușii au distrus, în urmă cu o zi, un bloc de locuințe în orașul Uman și au ucis zeci de civili.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   08:57

Atacul cu drone de la Sevastopol este menit să limiteze capacitatea Rusiei de a a provoca moarte și distrugere în Ucraina, susține analistul militar.

"La Sevastopol se află cartierul general al flotei ruse la Marea Neagră, iar de pe navele și submarinele flotei ruse au fost lansate rachete asupra civililor. Au murit mii de oameni din cauza acestor atacuri.

Ucraina își dorește să elimine potențialul distructiv, potențialul Rusiei de a ucide pe teritoriul Ucrainei, și a lovit acele rezervoare cu combustibil care alimentează navele ruse, nave care sunt folosite la omorârea civililor ucrainieni, la distrugerea infrastructurii civile și infrastructurii energetice.

Citește și: Crimeea a fost atacată cu drone, la o zi după ce rușii au ucis zeci de oameni la Uman 

Așadar, este o metodă de a limita capacitățile adversarului de a face rău, de a lansa atacuri. Ceea ce vedem acum s-ar putea extinde, ar putea continua în zilele următoare, pentru că trebuie țintite cartierele generale, hub-urile logistice și de alimentare cu combustibil ale Rusiei, în așa fel încât să nu mai poată avea resurse pentru a omorî în continuare oameni nevinovați pe teritoriul Ucrainei (...)

E nevoie de o mobilizare și mai puternică din partea statelor care sprijină Ucraina. Această țară are nevoie de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, cu o precizie foarte bună. Are nevoie de elemente și sisteme militare care să îi poată permite, în primul rând, să lovească obiectivele militare ale invadatorilor ruși în Donbas, în Crimeea și în cordonul terestru care leagă cele două teritorii ucrainiene.

Mai departe, să poată menține această stare de eliberare a teritoriilor.

Radu Tudor: "E important să fim alături de Ucraina. Pentru noi e un mic efort financiar, pentru ei este efortul care face diferența între viață și moarte"

De aceea, spun că e nevoie de mai mult armament, de mai multă muniție și cred că Ucraina este în măsură să realizeze această contraofensivă, despre care vorbim de câteva luni, prin lovituri punctuale la început și apoi, eliberând teritoriile care au fost ocupate de Rusia. 

În momentul acesta, cred că victoria Ucrainei este posibilă, prin eliberarea teritoriilor ocupate și recâștigarea suveranității și integrității teritoriale. Este un deziderat care poate fi atins.

Important este ca noi să fim alături în continuare de Ucraina, pentru că pentru noi n-ar fi decât un mic efort financiar. Pentru ei este efortul care face diferența dintre viață și moarte, dintre existență și dispariție", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close