Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Doborârea rachetelor hipersonice Kinjal, un bilanț nesperat de optimist al apărării din Ucraina. Putin se transformă în teroristul planetar numărul 1"

Radu Tudor: "Doborârea rachetelor hipersonice Kinjal, un bilanț nesperat de optimist al apărării din Ucraina. Putin se transformă în teroristul planetar numărul 1"

Analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN informația distribuită de oficiali militari ucraineni, potrivit cărora apărarea anti-aeriană a Kievului a reușit să distrugă șase rachete hipersonice Kinjal în cursul nopții de luni spre marți.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   13:10

"Rușii vizează, în primul rând, epuizarea apărării antiaeriene a Ucrainei, un fenomen extrem de periculos, care poate fi dăunător în contextul contraofensivei pe care Ucraina o pregătește. Dacă muniția se epuizează și starea de stres continuă, în special în capitala Ucrainei, evident, toată planificarea eliberării acestei țări va fi mult mai dificilă.

Al doilea obiectiv este acela de a demonstra că așa-numita "rachetă invincibilă" Kinjal, Pumnalul, în traducere românească, ar fi o rachetă care nu poate fi distrusă până acum.

Sistemele de rachete PATRIOT pe care ucrainienii le-au primit din partea Statelor Unite au doborât aceste rachete, despre care analistul militar rus Pavel Felgenhauer spune că au fost create special pentru a distruge baze din România. 

Citește și: Arma concepută de Rusia pentru a ataca România a arătat ce poate 

Din acest punct de vedere, atacul de azi noapte asupra Kievului este probabil cel mai puternic, cel mai furibund cu rachete de acest gen de la începutul războiului.

Dar vestea bună este că apărarea antiaeriană de la Kiev a reușit să doboare cea mai mare parte dintre aceste rachete. Și vedem un bilanț, aș spune, nesperat de optimist în legătură cu ceea ce s-a întâmplat azi-noapte în capitala Ucrainei (...)

Radu Tudor: "Putin se transformă în teroristul numărul 1 al planetei"

Sunt convins că starea de teroare asupra populației Ucrainei va continua. De fapt, miza rușilor este să încerce să determine o renunțare la luptă, o renunțare la dorința de a-și elibera teritoriul. O stare de panică generalizată pe teritoriul Ucrainei. 

Putin se transformă în teroristul numărul unu al planetei. Lansează noaptea rachete de croazieră și rachete hipersonice asupra țintelor civile, asupra marilor orașe din Ucraina.

Dar nu va reuși decât să ridice foarte mult îndârjirea ucrainienilor, nicidecum ideea că aceștia vor renunța la apărarea țării lor. Sunt, din punctul meu de vedere, elemente care amplifică dorința acestei țări de a se elibera de invazia rusească", a spus Radu Tudor.

Foto: Aparate rusești MiG-31 echipate cu rachete hipersonice cu capabilități nucleare Kh-47M2 Kinjal

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close