Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, despre prezența lui Volodimir Zelenski la Summitul Comunității Politice Europene: "Este cel mai bun semn"

Radu Tudor, despre prezența lui Volodimir Zelenski la Summitul Comunității Politice Europene: "Este cel mai bun semn"

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns în Republica Moldova și va participa la summit-ul Comunității Politice Europene. Analistul militar Radu Tudor, a vorbit despre importanța relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina în cadrul Uniunii Europene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   10:35

"Mă bucur să fim împreună", a spus Zelenski în fața jurnaliștilor în Republica Moldova. Acesta i-a mulțumit Maiei Sandu pentru sprijinul oferit ucrainenilor.

"Este cel mai bun semnal că Republica Moldova și Ucraina au un destin comun în Uniunea Europeană, iar faptul că liderii europeni au fost ezitanți după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014, îi determină acum să înțeleagă reacția lor întârziată de atunci și să recupereze acum.

Republica Moldova are nevoie de un mesaj ferm de susținere din partea liderilor europeni pentru protejarea integrității sale teritoriale", a spus Radu Tudor, la Antena 3 CNN.

Radu Tudor a susținut că Rusia dorește nu doar să destabilizeze Republica Moldova, ci și să o anexeze din punct de vedere politic, economic și militar. El susține că o alianță între Republica Moldova și Ucraina va consolida poziția vecinilor din regiune.

Citește și: Summitul CPE 2023 de la Bulboaca | Volodimir Zelenski, întâmpinat de Maia Sandu la sosirea în Moldova | Iohannis şi Metsola, în acelaşi avion în drum spre Chişinău

"Au venit mesaje clare de la Moscova, rușii ar dori, nu doar să destabilizeze, ci și să anexeze Republica Moldova din punct de vedere politic, economic și militar.

Acum Ucraina este motivul numărul unu de securitate al Europeni și sprijinul pe care această țară îl primește se va reflecta și în mesajele de susținere pentru Republica Moldova, deci, cred că este un soi de revanșă pe care liderii europeni reușesc să o ia, în fața revizionismului, imperialismului și a agresivității Rusiei, care dorește să se întoarcă la dominația de tip sovietic care nu mai poate exista în acest moment în continentul european", a spus Radu Tudor, analist militar și realizator Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close