x close

Raport Amnesty International: Refugiaţii şi imigranţii care traversează Balcanii sunt expuşi unor ABUZURI VIOLENTE

de S.T.    |    07 Iul 2015   •   09:15
Raport Amnesty International: Refugiaţii şi imigranţii care traversează Balcanii sunt expuşi unor ABUZURI VIOLENTE 534

Organizația Amnesty International (AI) a acuzat Serbia și Macedonia de rele tratamente la adresa imigranților clandestini care traversează aceste teritorii în drumul lor spre Uniunea Europeană, informează AFP.

"Refugiații și imigranții care traversează Balcanii sunt expuși unor abuzuri violente din partea autorităților și criminalilor locali și au fost abandonați în mod rușinos de UE și de politica sa față de imigranți, lăsându-i fără protecție în Serbia și Macedonia", se spune într-un raport al AI dat publicității marți.

Amnesty International precizează că acest raport este rezultatul a patru anchete realizate în Serbia, Ungaria, Grecia și Macedonia, în perioada iulie 2014-martie 2015 și în timpul cărora au fost intervievați peste 100 de imigranți.

"Refugiații care fug din calea războiului și persecuțiilor traversează Balcanii în speranța de a găsi siguranță în Europa, dar se pomenesc victime ale abuzurilor și exploatărilor și la cheremul unui sistem de cereri de azil defectuos", a declarat Gauri van Gulik, directorul-adjunct al AI pentru Europa și Asia Centrală.

La frontierele Greciei cu Macedonia și a Macedoniei cu Serbia, refugiații și imigranții sunt supuși unor "repatrieri sumare ilegale, în timp ce numeroși sunt obligați să plătească mită", adaugă raportul.

Citeşte mai multe despre:

Amnesty International imigranti Serbia macedonia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati