Antena 3 CNN Externe Răspunsul NATO, după ce Republica Moldova a anunțat că Rusia planifică o lovitură de stat la Chișinău

Răspunsul NATO, după ce Republica Moldova a anunțat că Rusia planifică o lovitură de stat la Chișinău

Alianța Nord-Atlantică, NATO, a reacționat în contextul acuzațiilor formulate de președintele republicii Moldova, Maia Sandu, la adresa Rusiei.

Răspunsul NATO, după ce Republica Moldova a anunțat că Rusia planifică o lovitură de stat la Chișinău
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   17:27

Sandu a afirmat, luni, că Rusia planifică, cu sprijin local, acțiuni subversive în Republica Moldova al căror obiectiv este înlăturarea puterii alese democratic și înlocuirea acesteia cu una controlată de Moscova.

Alianța Nord-Atlantică va analiza modalități de suplimentare a asistenței concrete pentru Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina și Georgia, pe fondul amenințărilor ruse, a spus luni, la rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a precizat că miniștrii Apărării din statele membre NATO vor discuta, în cadrul reuniunii de marți și miercuri, despre modalități de "consolidare a poziției NATO în sensul descurajării și apărării".

"Vom aborda capabilitățile industriale și vom intensifica apărarea infrastructurii submarine esențiale. Vom intensifica şi vom accelera susținerea pentru Ucraina.

Citește și: Radu Tudor: "Planul lui Putin a fost deja declanșat" 

Miniștrii vor discuta și despre modalitățile de intensificare a susținerii practice pentru Bosnia-Herțegovina, Georgia și Republica Moldova, trei parteneri valoroși ai NATO care se confruntă cu amenințări ruse", a menționat Secretarul General al NATO.

"Tentativele Kremlinului de a provoca violențe în Republica Moldova nu vor funcționa. Scopul nostru principal este securitatea cetățenilor și a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în țara noastră", a estimat, luni, Maia Sandu, după acuzele la adresa Moscovei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în urmă cu câteva zile că a informat-o pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.

Foto: soldați ucraineni participând la exercițiul multinațional Rapid Trident 2020, alături de militari NATO

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close