Antena 3 CNN Externe Șefa EMA: ”Nu există încă un răspuns la întrebarea dacă este nevoie de un vaccin adaptat pentru Omicron”

Șefa EMA: ”Nu există încă un răspuns la întrebarea dacă este nevoie de un vaccin adaptat pentru Omicron”

Emer Cooke, directoarea Agenţiei Europene a Medicamentului, a explicat că ”nu există încă un răspuns la întrebarea dacă este nevoie de un vaccin adaptat pentru Omicron”.

Șefa EMA: ”Nu există încă un răspuns la întrebarea dacă este nevoie de un vaccin adaptat pentru Omicron”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   20:18

”Daţi-mi voie să insist asupra faptului că nu există încă un răspuns la întrebarea dacă avem nevoie de un vaccin adaptat, cu o compoziţie diferită, în lupta împotriva acestei variante sau oricărei alteia,” a declarat într-o conferinţă de presă Emer Cooke.

”Avem nevoie de mai multe date despre impactul variantei (n.r.- Omicron) asupra eficienţei vaccinurilor aprobate şi să adunăm probe suplimentare” cu privire la modul în care acționează vaccinurile actuale pentru prevenirea formelor grave sau mai uşoare ale bolii, dar şi spitalizării şi morţilor, a adăugat directoarea Agenţiei Europene a Medicamentului.

Totodată, Emer Cooke a precizat că, datorită celor cinci vaccinuri şi şase medicamente împotriva covid-19, ”ne aflăm într-o poziţie mult mai solidă decât anul trecut”.

”Avem multe instrumente suplimentare la dispoziţie”, a adăugat, potrivit L'union.

Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde utilizării vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania farmaceutică americană Novavax. Serul a fost aprobat luni, 20 decembrie, la nivelul Uniunii Europene.

Varianța Omicron a coronavirusului a fost descoperită luna trecută în Africa de Sud. Aceasta se răspândește mult mai rapid decât celelalte tulpini și a ajuns deja dominantă în unele țări, precum Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close