Antena 3 CNN Externe Răspunsul Moscovei la contraofensiva ucraineană: armata rusă a spulberat un spital din Dnipro | Există morți confirmați, bilanțul este în creștere

Răspunsul Moscovei la contraofensiva ucraineană: armata rusă a spulberat un spital din Dnipro | Există morți confirmați, bilanțul este în creștere

Mai multe persoane au murit și alte peste 20 au fost rănite în urma unui atac cu rachete asupra unui spital din Dnipro, în estul Ucrainei.

Răspunsul Moscovei la contraofensiva ucraineană: armata rusă a spulberat un spital din Dnipro | Există morți confirmați, bilanțul este în creștere
Sursa foto: Twitter@KyivPost
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   12:34

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a confirmat atacul și a precizat că autoritățile lucrează pentru a salva alte persoane aflate în spital.

El a postat un videoclip al clădirii grav avariate, în care se văd pompieri la fața locului și fumul care învăluie ruinele.

"Teroriștii ruși își confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest", a comentat președintele ucrainean.

Citește și: Ucraina a început contraofensiva! Dezvăluirea vine de la consilierul lui Volodimir Zelenski

View this post on Instagram

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Anterior, guvernatorul regional, Serghei Lîsak, a anunțat că orașul a fost atacat de armata rusă cu rachete și drone.

Potrivit guvernatorului, cel puțin două persoane au murit și alte 23 au fost rănite.

"Un bărbat în vârstă de 69 de ani care trecea prin zonă când racheta rusească a lovit spitalul a fost ucis. Cadavrul unui alt bărbat a fost scos de sub dărâmături", a menționat Serghei Lîsak.

Cel puțin patru persoane sunt date dispărute în urma atacului de la Dnipro, conform autorităților ucrainene.

Incendiul provocat de bombardament a cuprins o suprafață de 1.000 de metri în perimetrul unității medicale, o clădire cu trei etaje fiind parțial distrusă.

Responsabilii militari susțin că au doborât 17 rachete și 31 de drone lansate de Rusia în bombardamentul din cursul nopții.

În urma atacului rus, au fost lovite ținte în orașele Dnipro și Harkov din estul țării, inclusiv un depozit de combustibil.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close