Antena 3 CNN Externe Ucraina a început contraofensiva! Dezvăluirea vine de la consilierul lui Volodimir Zelenski

Ucraina a început contraofensiva! Dezvăluirea vine de la consilierul lui Volodimir Zelenski

Mult-așteptata contraofensivă ucraineană împotriva trupelor ruse este în curs de desfășurare.

Ucraina a început contraofensiva! Dezvăluirea vine de la consilierul lui Volodimir Zelenski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   16:59

Dezvăluirea a fost făcută de Mihailo Podoliak (foto), un consilier de rang înalt în administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

"Contraofensiva are loc deja de câteva zile", a declarat Podoliak într-un interviu acordat televiziunii italiene Rai, difuzat joi dimineață și citat de presa internațională.

"Acesta este un război intens de-a lungul unei frontiere de 1.500 kilometri. Acțiunile noastre au început deja", a continuat oficialul ucrainean.

Citește și: Cine sunt membrii grupărilor pro-Ucraina care vor să-l dea jos pe Vladimir Putin

El a negat, pe de altă parte, implicarea Kievului în recentele incursiuni armate în regiunea rusă Belgorod, pe care Moscova le-a denunțat drept "teroriste" și care au fost revendicate de două grupări de ruși anti-Putin - Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) și Legiunea "Libertate pentru Rusia".

Acești combatanți își au bazele în Ucraina și luptă de partea forțelor ucrainene în războiul declanșat de Rusia.

Consilierul lui Zelenski: "Dacă aveam anul trecut armele de acum, războiul era încheiat"

"Ucraina nu dorește să atace teritoriul rus. Noi folosim armele pe care ni le-ați dat pentru a distruge pozițiile ruse din teritoriile ocupate de Moscova, inclusiv cele din Donbas și din Crimeea", a spus consilierul președintelui ucrainean în dialog cu jurnalistul televiziunii italiene.

Cu referire la evenimentele din Belgorod, de la începutul săptămânii, Mihalio Podoliak a spus că "Rusia şi președintele rus Vladimir Putin nu sunt capabili nici măcar să-și apere propriul teritoriu" iar ceea ce se întâmplă în regiunea de la frontiera cu Ucraina "este un șoc pentru președintele rus și va duce la sfârșitul său".

Mihailo Podoliak a mai afirmat că "în prezent, Ucraina dispune de rachete de croazieră cu rază lungă Storm Shadow, de tancuri Leopard şi alte echipamente occidentale" și că, dacă forțele Kievului ar fi avut acest armament în urmă cu un an, "războiul s-ar fi încheiat până astăzi".

Dacă Ucrainei i s-ar livra și avioane F-16, spațiul aerian al țării ar putea fi, în sfârșit, acoperit, a concluzionat el.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close