Antena 3 CNN Externe Rata inflaţiei atinge un nou record din ultimele patru decenii în Statele Unite

Rata inflaţiei atinge un nou record din ultimele patru decenii în Statele Unite

Rata inflaţiei a atins în iunie nivelul de 9,1% în Statele Unite, un record în ultimele patru decenii, conform datelor oficiale anunţate de Administraţia de la Washington.

Rata inflaţiei atinge un nou record din ultimele patru decenii în Statele Unite
Sursa foto: Pexels.com
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2022   •   21:35

Datele pe luna iunie arată o inflaţie de 9,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este cea mai mare rată a inflaţiei înregistrată după anul 1981.

În mai, inflaţia în Statele Unite fusese de 8,6%. Preţurile la carburanţi, alimente şi chirii au continuat să crească, generând noi presiuni asupra Rezervei Federale, instituţia bancară centrală de la Washington, pentru a majora din nou rata dobânzii de referinţă.

"S-ar putea să existe unele semne de relaxare în iulie, în contextul în care preţurile mărfurilor au atins deja nivelul maxim, dar suntem departe de normalizarea inflaţiei, nu există niciun semnal concret de scădere", afirmă Eric Winograd, economist la compania de evaluare a activelor AB.

Inflaţia este în creştere în numeroase ţări, iar aproximativ 71 de milioane de oameni au fost împinşi spre sărăcie în ultimele luni, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, care a condus la noi majorări ale preţurilor la energie şi alimente, arată datele Programului ONU pentru Dezvoltare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: inflatie SUA Washington
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close