Antena 3 CNN Externe Ratko Mladic este apt pentru a fi transferat la Haga. Fiul său susţine contrariul

Ratko Mladic este apt pentru a fi transferat la Haga. Fiul său susţine contrariul

Ratko Mladic este apt pentru a fi transferat la Haga. Fiul său susţine contrariul
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Mai 2011   •   23:18
Tribunalul sârb pentru crime de război a decis că Ratko Mladic este apt pentru a fi transferat la Haga, la sediul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie. Fiul lui Mladic susţine însă că tatăl său nu este vinovat şi că transferul nu poate avea loc din cauza stării de sănătate precare a inculpatului. Audierea de joi de la tribunalul sârb a fost întreruptă din aceleaşi motive.

La 24 de ore de la reţinere, Radko Mladic a fost vizitat în arest de fiul său.

Reprezentanţii Tribunalului Penal Internaţional, unde Mladic urmează să fie judecat pentru orchestrarea masacrului a 8.000 de musulmani în oraşul Srebreniţa, precum şi de asediul oraşului Sarajevo, a declarat însă că instanţa este în măsură să primească persoane bolnave.

Demnitari din întreaga lume şi-au exprimat satisfacţia faţă de capturarea celui mai căutat criminal de război din ultimele decenii. Totuşi arestarea lui Mladici a provocat un şir de proteste din partea celor care îl consideră erou de război.

În Novi Sad a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a dispersa manifestanţii ultra-naţionalişti. Aceştia au programat însă un protest duminică seara faţă de arestarea eroului lor.

Capturarea lui Mladic era o condiţie esenţială pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană. Se pare însă că Serbia nu va plăti răscumpărarea de zece milioane de dolari promisă pentru prinderea criminalului de război.
 

×
Subiecte în articol: Haga transfer arest Serbia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close