Antena 3 CNN Externe Primul oficial din Rusia care recunoaște public că invazia din Ucraina nu merge conform planului

Primul oficial din Rusia care recunoaște public că invazia din Ucraina nu merge conform planului

Războiul din Ucraina decurge mai lent decât se aștepta Kremlinul, potrivit Reuters. Declaraţia surprinzătoare vine chiar de la unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin.

Primul oficial din Rusia care recunoaște public că invazia din Ucraina nu merge conform planului
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    14 Mar 2022   •   16:26

Afirmaţia e cu atât mai puternică cu cât apropiatul liderului de Moscova este chiar fostul său șef de securitate, Viktor Zolotov. Declaraţiile au fost făcute la o slujbă bisericească condusă de patriarhul ortodox Kiril.

Zolotov a dat vina pentru progresul mai lent decât se aștepta pe ceea ce el a spus că sunt "forțele ucrainene de extremă-dreapta", care "se ascund în spatele civililor", acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Afirmaţiile lui Zolotov par să fie în contradicţie cu o declaraţie de vineri a ministrului rus al apărării Serghei Şoigu, care i-a spus lui Vladimir Putin că "totul se derulează conform planului".

"Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori", a spus Zolotov, în declaraţii publicate pe site-ul Gărzii Naţionale. "Însă noi ne îndreptăm spre obiectivele noastre pas cu pas şi victoria va fi de partea noastră, iar această icoană va proteja armata rusă şi va accelera victoria noastră", a mai spus Zolotov în timpul slujbei.

Viktor Zolotov este un important oficial rus în domeniul securităţii, care a condus odată garda personală a lui Vladimir Putin. În prezent, el este şeful Gărzii Naţionale.

Război în Ucraina | Imaginile groazei din Mariupol. Orașul a fost bombardat din 4 direcții | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Orașul Mariupol a fost bombardat în această dimineață din patru direcții.

Luni dimineață, alte explozii au răsunat în Kiev. Cel puțin două persoane au murit și trei au fost spitalizate după ce o clădire rezidențială dintr-o suburbie a capitalei a fost lovită de bombardamente, au anunțat astăzi serviciile de urgență din Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Viktor Zolotov
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close