Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Rusia anunţă că va ataca fabricile ucrainene de armament | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina | Rusia anunţă că va ataca fabricile ucrainene de armament | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Orașul Mariupol a fost bombardat în această dimineață din patru direcții. Rusia și Ucraina se așează din nou la masa negocierilor, astăzi. Întâlnirea se va desfășura online.

Război în Ucraina | Rusia anunţă că va ataca fabricile ucrainene de armament | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24
Sursa foto: Agerpres/EPA
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2022   •   21:12

Ziua a 19-a războiului din Ucraina. Cele mai importante evenimente înregistrate astăzi:

  • Un bloc de apartamente cu 9 etaje a fost bombardat în Kiev
  • Rusia și Ucraina s-au așezat din nou la masa negocierilor, însă fără rezultat
  • Rusia a anunțat că va ataca fabricile ucrainene de armament: "Părăsiţi zonele de potenţial pericol!"
  • Volodimir Zelenski, discurs-surpriză în Congresul SUA
     

Update 14 martie 2022, 21.00. Rusia a avertizat luni că intenţionează să atace fabricile ucrainene de armament, ca represalii după un atac ucrainean asupra unui oraş controlat de separatiştii proruşi în Doneţk, şi le-a cerut localnicilor aflaţi în proximitatea respectivelor fabrici să se îndepărteze de acele locuri, transmite Reuters.

Update 14 martie 2022, 19.00. Negocierile între delegațiile ucraineană și rusă sunt în prezent mai constructive și se profilează o întâlnire între președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și cel rus, Vladimir Putin.  "Vladimir Putin a înțeles că şi-a supraestimat armata", spune Mykhailo Podoliak într-un interviu acordat exclusiv News Hour with CNN.

"La momentul de față, negocierile se desfășoară la un nivel mult mai constructiv și consider că vom ajunge la un anumit compromis. După 17 zile de lupte grele, Federația Rusă înțelege foarte bine că starea armatei sale este diferită semnificativ de starea armatei ucrainene", arată consilierul lui Volodimir Zelenski.

Update 14 martie 2022, 17.00. Anunț de ultimă oră de la negocierile dintre Rusia și Ucraina. A patra rundă a negocierilor dintre Ucraina și Rusia intră în "pauză tehnică" până marți. A patra rundă a negocierilor dintre Ucraina și Rusia intră în "pauză tehnică" până marți.

Update 14 martie 2022, 14.40. Ministrul Afacerilor Externe al Israelului, Yair Lapid, a promis, luni, că nu va permite ca Rusia să folosească Israelul pentru a scăpa de sancțiunile occidentale.

Update 14 martie 2022, 13.30. China susține că Rusia nu i-a cerut ajutor pentru a-și continua invazia în Ucraina, după ce doi oficiali americani au declarat duminică pentru CNN că Rusia a cerut Chinei sprijin militar, inclusiv drone, precum și asistență economică.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că SUA ”promovează dezinformare”.

Update 14 martie 2022, 13.20. Administrația prezidențială ucraineană a transmis că Volodimir Zelenski nu va mai participa astăzi la ședința Consiliului Europei, fără a oferi și explicații. Zelenski va fi înlocuit la întâlnire de prim-ministrul Denys Shmyhal.

Update 14 martie 2022, 12.00. Kievul a fost zguduit de mai multe explozii puternice. Bubuiturile s-au auzit în jurul orei locale 11:00.

Din primele informații, exploziile au fost cauzate de bateriile sistemului de apărare aeriană al Ucrainei. Au vizat fie avioanele rusești, fie rachetele de croazieră.

Mai multe dâre de fum au putut fi observate pe cerul din centrul Kievului.

Luni dimineață, alte explozii au răsunat în Kiev. Cel puțin două persoane au murit și trei au fost spitalizate după ce o clădire rezidențială dintr-o suburbie a capitalei a fost lovită de bombardamente, au anunțat astăzi serviciile de urgență din Ucraina.

Cincisprezece persoane au fost salvate și 63 evacuate după ce un obuz a lovit etajul al nouălea al unei clădiri rezidențiale din districtul Obolon, o suburbie din nordul Kievului.

Update 14 martie 2022, 11.15. Orașul Mariupol a fost bombardat în această dimineață din patru direcții.

În oraș este o atmosferă de panică și există temerea că unii locuitori vor încerca să părăsească orașul pe cont propriu, nu prin coridorul umanitar, ceea ce i-ar expune artileriei rusești.

Update 14 martie 2022, 10.07. Autoritățile din Kiev au revenit cu precizări asupra atacului forțelor ruse din Hostomel. Inițial, acestea au transmis că a fost atacat Aeroportul Antonov din Hostomel, însă acum rectifică și spun că este vorba de fapt despre o uzină de avioane, transmite BBC. Aceasta a luat foc după atac.

Update 14 martie 2022, 10.05. Australia a transmis că impune noi sancțiuni împotriva a 33 de oligarhi și oameni de afaceri ruși. Printre aceștia se numără Roman Abramovich, patronul clubului de fotbal Chelsea, și Alexey Miller, CEO-ul Gazprom.

Update 14 martie 2022, 08.45. Aeroportul Antonov, aflat în apropiere de suburrbia Hostomel din nordul Kievului, a fost lovit de bombardamentele rusești, spun autoritățile din capitală.

Antonov, cunoscut și sub numele de Hostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă al Ucrainei, precum și o bază aeriană militară cheie.

Update 14 martie 2022, 08.40. O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va avea loc astăzi, prin videoconferință, și va începe la ora 10:30, ora Kievului, potrivit BBC.

Update 14 martie 2022, 08:31. Un bloc cu 9 etaje a fost bombardat astăzi în Kiev. Clădirea aproape s-a prăbușit și a luat foc după ce trupele ruse au tras cu un obuz, iar două persoane au murit.

Update 14 martie 2022, 00.02. Rusia cere ajutor din partea Beijing-ului atât militar cât şi economic. 

Publicația britanică Financial Times dezvăluie că SUA au informații potrivit cărora Rusia a cerut Chinei arme încă de la începutul invaziei în Ucraina. În plus, pe fondul prelungirii conflictului din Ucraina, Rusia ar avea nevoie de noi arme și muniții pentru a înfrânge rezistența ucraineană, potrivit FT.

Cererea Rusiei a creat îngrijorări la Washington, SUA temându-se că relațiile apropiate dintre Moscova și Beijing ar putea duce la livrarea de armament și muniții care să încline soarta războiului.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un discurs publicat sâmbătă noapte, că este nevoie de „timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război“ care a venit în Ucraina şi transmite: ”Încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm“. Liderul ucrainean a cerut ajutorul premierului Israelului pentru eliberarea primarului din Melitopol, în timp ce noi imagini din satelit arată nivelul de distrugeri din Mariupol.

Update 14 martie 2022, 00.00. Ucraina confirmă că următoarea rundă de discuții cu Rusia va avea loc luni.Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podoliak a confirmat, duminică, faptul că discuțiile cu Rusia vor avea loc luni prin legătură video, anunță CNN.

Război în Ucraina 13 martie 2022| Război în Ucraina | Jurnalist american, ucis de forțele ruse. Împuşcături la protestele din Herson 

Război în Ucraina 12 martie 2022| Bombardamente intense în toată Ucraina. Scholz şi Macron îi cer lui Putin un armistiţiu imediat

Război în Ucraina 11 martie 2022 | Război în Ucraina | Ce măsuri pregăteşte Vladimir Putin ca să învingă Ucraina

Război în Ucraina 10 martie 2022 | Un institut care are o instalaţie nucleară lângă Harkov a fost atacat | SBU: "Există riscul de poluare radioactivă a mediului" 

Război în Ucraina 9 martie 2022 | Creşte numărul victimelor civile. Forţele ruse au atacat un spital de copii din Mariupol

Război în Ucraina 8 martie 2022 | Un obuz a lovit o clădire rezidențială din regiunea Harkov

Război în Ucraina 7 martie 2022 | A treia rundă de negocieri s-a încheiat fără rezultate semnificative

Război în Ucraina 6 martie 2022 | Vladimir Putin ameninţă "în special" România, bombardamentele continuă în oraşele din Ucraina

Război în Ucraina 5 martie 2022 | Vladimir Putin a ameninţat întreaga lume

Război în Ucraina 4 martie 2022 | Volodimir Zelenski s-a adresat în direct, prin Zoom, protestatarilor din mai multe ţări

Război în Ucraina 3 martie 2022 | Noile negocieri aduc soluţii pentru coridoarele umanitare | Discurs delirant al lui Putin, la Consiliul de Securitate al Rusiei

Război în Ucraina 2 martie 2022 | Atac aerian furibund asupra Kievului. ONU condamnă intervenţia rusă din Ucraina

Război în Ucraina 1 martie 2022 | Atacul asupra capitalei Kiev continuă, explozie devastatoare în oraşul Chuguev 

Război în Ucraina 27-28 februarie 2022 | Ruşii au atacat şi invadat capitala Kiev, cinci oameni au murit în urma unui bombardament

Război în Ucraina 24-26 februarie 2022 | Atacuri cu rachete în marile oraşe ale ţării, zeci de morţi în primele ore ale războiului

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close