Antena 3 CNN Externe Vizită la nivel înalt în Ucraina. Premierii din Cehia, Polonia şi Slovenia se duc la Kiev, cu trenul

Vizită la nivel înalt în Ucraina. Premierii din Cehia, Polonia şi Slovenia se duc la Kiev, cu trenul

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei călătoresc, marţi, la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Vizită la nivel înalt în Ucraina. Premierii din Cehia, Polonia şi Slovenia se duc la Kiev, cu trenul
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    15 Mar 2022   •   16:34

Aceştia sunt primii lideri din Uniunea Europeană care se deplasează pe frontul ucrainean. 

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, vor vizita capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, conform unui comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.

”Vizita este organizată în consultare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, se arată în comunicat.

Război în Ucraina | Delegațiile Ucrainei și Rusiei au reluat negocierile, primarul din Kiev anunţă stare de asediu în oraş | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

”Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni”, se mai menţionează în comunicat.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Kiev Volodimir Zelenski
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close