Antena 3 CNN Externe Reacția Rusiei după ce "marele val roșu" al republicanilor n-a mai venit în alegerile din SUA

Reacția Rusiei după ce "marele val roșu" al republicanilor n-a mai venit în alegerile din SUA

Relațiile dintre Moscova şi Washington sunt și vor rămâne proaste, indiferent de rezultatele alegerilor din Statele Unite.

Reacția Rusiei după ce "marele val roșu" al republicanilor n-a mai venit în alegerile din SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   13:53

Declarația a fost făcută de Dmitri Peskov (foto, stânga), purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în plină criză legată de ofensiva rusă în Ucraina. 

"Aceste alegeri, în fond, nu pot schimba nimic. Relațiile noastre sunt proaste pentru moment și vor rămâne așa. Cred că nu greșesc spunând că nu trebuie să supraestimăm importanța acestor alegeri pentru viitorul relațiilor noastre bilaterale pe termen scurt și mediu", a spus oficialul rus.

El a comentat și suspiciunile de ingerință a Moscovei în procesul electoral din Statele Unite.

"Suntem atât de obișnuiți (cu aceste acuzații) că nici nu le mai acordăm atenție", a declarat Peskov.

Poziția Kremlinului vine după ce un apropiat al președintelui rus, Evgheni Prigojin, a declarat că Rusia s-a amestecat și va continua să se amestece în procesul electoral din SUA.

"Bucătarul lui Putin" confirmă amestecul Rusiei în alegerile americane

"Ne-am amestecat (în alegerile americane), ne amestecăm și vom continua să ne amestecăm. Cu grijă, cu acuratețe, chirurgical, în propriul nostru mod, așa cum știm să o facem", a spus Prigojin (foto, dreapta), cel care a fondat grupul de mercenari "Wagner" şi care este cunoscut drept "bucătarul lui Putin".

Declarația sa, făcută pe o rețea rusă de socializare, a venit cu exact o zi înaintea alegerilor legislative parțiale din SUA.

Omul de afaceri rus a fost acuzat oficial că sponsorizează "ferme de troli" din Rusia care încearcă să influențeze politica americană.

În luna iulie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații în legătură cu "angajamentul său de a comite ingerințe în alegerile din SUA".

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close