Antena 3 CNN Externe "Bucătarul lui Putin" confirmă amestecul Rusiei în alegerile americane, cu o zi înainte de scrutinul crucial din SUA

"Bucătarul lui Putin" confirmă amestecul Rusiei în alegerile americane, cu o zi înainte de scrutinul crucial din SUA

Omul de afaceri rus Evgheni Prigojin a recunoscut, luni, ingerințele sistemului rus de putere în alegerile din SUA.

"Bucătarul lui Putin" confirmă amestecul Rusiei în alegerile americane, cu o zi înainte de scrutinul crucial din SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2022   •   15:48

Mai mult, Prigojin (foto), cel care a fondat grupul de mercenari "Wagner" şi care este cunoscut drept "bucătarul lui Putin", a indicat că Rusia va continua să încerce să influențeze scrutinele din Statele Unite ale Americii.

Este prima declarație publică în acest sens din partea unei persoane care e apropiată de Kremlin și acuzată oficial de ingerințe electorale peste Ocean, chiar dacă Prigojin nu ocupă o funcție oficială în statul rus.

"Ne-am amestecat (în alegerile americane), ne amestecăm și vom continua să ne amestecăm. Cu grijă, cu acuratețe, chirurgical, în propriul nostru mod, așa cum știm să o facem", a declarat Prigojin în postări pe rețeaua VKontakte, echivalentul Facebook din Rusia.

Postările au fost distribuite pe contul serviciului de presă al firmei sale de catering, Concord.

Presa internațională notează că aceste afirmații au fost postate în preziua alegerilor americane de la jumătatea mandatului, drept răspuns la o solicitare din partea unui site de știri rusesc.

"Bucătarul lui Putin", mesaje criptice pe rețelele sociale

"În timpul operațiunilor noastre de localizare, vom înlătura simultan ambii rinichi şi ficatul", a mai afirmat Prigojin, fără a furniza mai multe amănunte asupra acestui comentariu criptic.

Omul de afaceri fost acuzat oficial că sponsorizează "ferme de troli" din Rusia care încearcă să influențeze politica americană.

În luna iulie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații în legătură cu "angajamentul său de a comite ingerințe în alegerile din SUA".

Prigojin este vizat de sancțiuni americane, britanice și ale Uniunii Europene.

El fost o prezență publică discretă până de curând, dar a devenit mai vocal în timpul războiului din Ucraina, când a criticat rezultatele pe front ale generalilor ruși.

În septembrie, Prigojin a recunoscut că a fondat grupul de mercenari Wagner, care acționează ca o "armată neoficială" a președintelui rus.

Grupul Wagner este activ în Siria, Africa și Ucraina.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin bucatar Alegeri SUA 2022
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close