Antena 3 CNN Externe Reacția ministrului care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, după decizia judecătorilor

Reacția ministrului care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, după decizia judecătorilor

Alex Hawke, ministrul Imigrării, cel care i-a anulat viza lui Novak Djokovic folosindu-și puterea personală, a reacționat după ce un complet de trei judecători i-a dat câștig de cauză. Demnitarul australian a salutat decizia curții.

Reacția ministrului care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, după decizia judecătorilor
Sursa foto: The Age
de Cerasela Stafie    |    16 Ian 2022   •   10:38

Hawke a spus că decizia judecătorilor este în concordanță cu o politică puternică restrictivă, care a interzis călătoriile internaționale la începutul pandemiei de COVID-19

”Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale Plenare din Australia, care susține decizia mea de a-mi exercita puterea conform Legii privind migrația de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public”, a declarat Hawke, scrie The Age.

”Politicile puternice de protecție a frontierelor din Australia ne-au ținut în siguranță în timpul pandemiei, rezultând una dintre cele mai scăzute rate de deces, cele mai puternice recuperări economice și cele mai mari rate de vaccinare din lume”, a adăugat.

Demnitarul australian a precizat că respectivele politici protecție a frontierelor sunt fundamentale pentru a proteja coeziunea socială a Australiei, care continuă să se consolideze în ciuda pandemiei. El a spus că australienii au făcut ”mari sacrificii” pentru sănătatea publică, iar guvernul va proteja aceste progrese.

Anterior, în justificarea deciziei de a anula viza, ministrul australian a explicat că tenismenul sârb este un ”individ nevaccinat de profil înalt”. Oficialul a explicat că prezența sa în țară poate poate pune în pericol sănătatea publică și ordinea civilă, prin creșterea sentimentului anti-vax și nerespectarea regulilor COVID-19.

.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close