Antena 3 CNN Externe Rebelii au găsit în Tripoli un aeroport secret şi o aeronavă de lux, folosite numai de Gaddafi şi apropiaţii săi

Rebelii au găsit în Tripoli un aeroport secret şi o aeronavă de lux, folosite numai de Gaddafi şi apropiaţii săi

Rebelii au găsit în Tripoli un aeroport secret şi o aeronavă de lux, folosite numai de Gaddafi şi apropiaţii săi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Aug 2011   •   09:47

Tot mai multe secrete ale lui Gaddafi încep să iasă la lumină. Rebelii au găsit chiar în buricul capitalei un aeroport secret, folosit doar de către dictator şi de apropiaţii săi.

Aceştia au dat şi peste un avion pe care îl folosea colonelul. O aeronavă de lux, cu dotări de milioane de dolari.

Este vorba de un luxos Airbus, care se afla în apropierea aeroportului din Tripoli. Aeronava are un dormitor, baie şi o sală de şedinţă, toate de ultimă generaţie.

Nu la fel de bine se prezintă însă celelalte avioane găsite de rebeli. Una dintre aeronave este distrusă în totalitate.

Descoperirile au fost făcute odată cu găsirea unui aeroport secret chiar în mijlocul capitalei Tripoli.

Este unul din multele secrete ale colonelului, care, departe de ochii lumii, ducea, împreună cu fiii săi, o viaţă luxoasă.

Între timp, rebelii au preluat controlul asupra drumului ce leagă capitala Libiei de Sirte, oraşul natal al lui Gaddafi. Liderii Consiliului Naţional de Tranziţie au şi faptul că au refuzat orice negociere cu fostul lider libian sau cu fiul său, al-Saad, privind formarea unui guvern de tranziţie.

În ciuda victoriilor obţinute în ultimele zile, rebelii se confruntă cu o lipsă acută de combustibil, electricitate şi apă potabilă. Aseară, însă, la Tripoli a ajuns un vapor maltez, plin cu medicamente şi apă pentru tratarea răniţilor.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close