Antena 3 CNN Externe Recompensă de 10.000 de dolari, după ce un vultur rar a murit cu "o rană neobișnuită", la grădina zoologică din Dallas

Recompensă de 10.000 de dolari, după ce un vultur rar a murit cu "o rană neobișnuită", la grădina zoologică din Dallas

Un vultur pe cale de dispariție a fost găsit mort în țarcul său de la o grădină zoologică din Texas cu "o rană neobișnuită". Reprezentanții complexului oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații utile în cadrul anchetei.

Recompensă de 10.000 de dolari, după ce un vultur rar a murit cu "o rană neobișnuită", la grădina zoologică din Dallas
Sursa foto: Dallas Zoo
de Mia Lungu    |    25 Ian 2023   •   12:46

Vulturul cu față roșie, numit Pin, avea 35 de ani și se afla la grădina zoologică din Dallas de 32 de ani, timp în care a avut 11 pui și un nepot.

Poliția a fost rugată să investigheze moartea păsării rare, una dintre cele 6.500 rămase pe planetă. Rezultatele necropsiei au considerat moartea "foarte suspectă".

"Moartea nu pare să fie din cauze naturale", au declarat oficialii grădinii zoologice într-o declarație. 

Nu au fost oferite alte detalii din cadrul anchetei în curs. Moartea păsării a survenit la o săptămână de la dispariția misterioasă a unui leopard care a ieșit din cușcă printr-o gaură decupată.

"Dacă are legătură cu ceva ce s-a întâmplat anterior cu leopardul, nu mai este vorba de răutate, ci de intenție criminală. Este periculos și suntem extrem de îngrijorați de acest lucru", a declarat președintele grădinii zoologice, Greg Hudson, în cadrul unei conferințe de presă. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Dallas a declarat că Serviciul de Pescuit și Faună Sălbatică al SUA a fost chemat pentru a ajuta la ancheta privind moartea vulturului, potrivit BBC.

Grădina zoologică și-a întărit securitate prin dublarea numărului de paznici de noapte și montarea de noi camere de luat vederi. În plus, se oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații care să ducă la arestarea celui vinovat.

Acesta a fost al treilea incident suspect la grădina zoologică în mai puțin de două săptămâni. Un leopard în vârstă de trei ani a evadat din incinta sa pe 13 ianuarie, ceea ce a determinat o alertă de cod albastru.

De asemenea, membrii personalului grădinii zoologice au găsit tăieturi în incinta care adăpostește maimuțele.

×
Subiecte în articol: gradina zoologica Dallas vultur recompensa
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close