Antena 3 Externe Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celui care a tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celui care a tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2021   •   12:41
Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celui care a tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque
Sursa foto: Getty Images

Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul Apărării şi cel de Interne când s-au tras trei focuri de armă asupra aparatului de zbor. Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului. Nimeni nu a fost rănit, dar atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină.

Guvernul columbian a oferit sâmbătă o răsplată substanţială pentru orice informaţie care să permită capturarea autorilor atacului comis cu o zi înainte împotriva unui elicopter în care se deplasa preşedintele Ivan Duque, în apropierea frontierei cu Venezuela.

'O recompensă de până la 3 miliarde de pesos (aproximativ 795.000 de dolari) este oferită persoanei care ne permite să îi găsim pe cei responsabili pentru acest atac terorist'', a declarat ministrul Apărării Diego Molano într-o înregistrare video difuzată din oraşul Cucuta, în nordul ţării.

Directorul general al poliţiei, Jorge Vargas, a informat că au fost trase focuri de armă asupra elicopterului prezidenţial dintr-un cartier al oraşului în apropiere de aeroport, în momentul decolării.

''O echipă de căutare a fost trimisă în această zonă şi au fost găsite două arme, o pistol-mitralieră AK-47 al cărui număr de înregistrare face obiectul unei anchete şi o puşcă de calibru 7,52 care poartă marca armatei venezuelene'', a adăugat el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close